Condueixen pitjor?

És un debat a l’ordre del dia, i és que son molts els conductors que posseïnt el carnet B opten per una moto de 125cc per a desplaçar-se més còmodement per ciutat i trajectes curts.

Davant d’aquest fet ha surgit certa polèmica en referència a l’aptitud i al comportament d’aquests usuaris. I és que hi ha conductors que afirmen que persones que porten motos amb el carnet de cotxe ho fan de manera inadequada i amb poca cura, amb certa inconsciència i fins i tot amb menyspreu vers la resta d’usuaris de la via.

És evident que molts usuaris fan ús de motocicletes de 125cc sent posseïdors d’altres carnets de moto, i que això no ho sap la persona que els jutja la conducció.

D’altra banda és cert que treure’s el carnet de moto facilita determinats coneixements teòrics i pràctics que doten a l’alumne d’aptituds tant pel que fa al propi usuari com pel que té relació amb la resta de conductors. I no només això, sinó que quan una persona es treu el carnet de moto demostra interès per formar-se en relació a les motos, mentres que una persona convalidada pot  veure la moto com un simple estri per desplaçar-se, facilitant  un perfil de conductor més insensible davant la via i davant l’entorn que un altre que ha estat format de manera específica.

En conclusió podem dir que en el món de les motos i la carretera, com en tots els àmbits, hi ha gent de tota mena i que, al marge de tot el que hem comentat, el cert és que ens podem trobar amb motoristes experimentats conduint de manera inadequada i convalidats cuidadosos amb la seva conducció

2
Escriu un comentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Joan Flores Constansgerard Recent comment authors
  Subscribe  
Més recents Més antics Els més valorats
Avisa'm de
gerard
Motorista
gerard

n’hi ha d tota mena esta clar, però el q no es normal és q jo per portar una moto hagi d pagar i fer un esforç i a sobre m’he desperar 2 anys x portar una moto gran i haver de tornar a pagar, i que uns q no han portat una moto mai en puguin portar una x la cara, xq a l’estat li interessa… no és normal i no és just, a part de que és perillós… però igualment també hi ha gent q aprova el carnet i és més perillosa que els convalidats… però no entraré… Llegir més»

Joan Flores Constans
Motorista

Em sembla que no es tracta de si condueixen pitjor o millor sino de que estiguin capacitats per conduïr; una moto de 125 cc no és un ciclomotor i no es condueix com una bicicleta. No sóc partidari de les convalidacions sense examen o sense curs de capacitació.