Dr Security és una empresa que fa més de 25 anys que es dedica en el sector de la seguretat. Amb l’arribada dels smartphones i de les apps mòbils, van decidir donar el salt a les noves tecnologies per aprofitar les possibilitats que ofereixen de cara a situacions d’emergència.

L’aplicació permet enviar alarmes de sis maneres diferents, algunes sense la necessitat de tocar el mòbil (ja que hi ha situacions en les que és impossible). La demanda d’ajuda que s’emet des de l’aplicació és atesa immediatament, segons afirmen, per un expert en seguretat (CRA) que s’encarregarà d’activar els serveis necessaris per solucionar el problema. Fins i tot si l’usuari de l’aplicació no pot parlar, el personal de l’empresa intentarà identificar la causa de la demanda d’auxili i el lloc on es troba. 

L’empresa ubicada a Cerdanyola del Vallès és conscient de que els motoristes són un col·lectiu al que pot ser útil aquest tipus d’aplicació, de manera que han incorporar funcions específiques que permeten configurar l’aplicació per detectar caigudes, problemes cardiovasculars, desacceleracions brusques, desconnexió d’auriculars, establir temps de seguretat, seguir a grups d’excursions… En aquests casos Dr Security enviarà una senyal d’emergència a la seva central receptora d’alarmes en cas d’identificar les situacions descrites, a fi de que el personal de l’empresa que l’atengui pugui actuar en conseqüència.

És interessant saber que en cas de que hi hagi hagut alguna anomalia, des de l’empresa podran geolocalitzar les possibles víctimes i, si aquestes haguessin quedat inconscients, l’operador podria activar funcions del telèfon de manera remota per, per exemple, gravar àudios, fer fotos que ajudin a entendre què està passant o activar alarmes sonores per ajudar al motorista sobre el terreny.

Font de l’article: Mototaller

Tanmateix, volem recordar-vos que també teniu a la vostra disposició l’aplicació oficial del 112 de la Generalitat de Catalunya (My 112) que també disposa de geolocalització i activació dels serveis d’emergències: