fbpx
Dissabte, setembre 24, 2022
HomeDebatQuan és encertat canviar de moto?

Quan és encertat canviar de moto?

I quan val la pena no fer-ho?

Pot semblar una pregunta sense gaire misteri però la realitat és que en té, i ja no per la pregunta en si sinó per la de vegades que, potser com a motoristes que som, ens movem per passió.

I és que la monotonia, la inquietud, la disponibilitat econòmica i fins i tot el vistiplau de de la resta d’interessats de la casa, són factors que ens poden empènyer a pensar que canviar la moto, més que una opció, és un desig o una conveniència..

En quines ocasions val la pena fer el canvi?

Per practicitat: Quan la moto que tenim no respon de manera suficient a les necessitats que ens hauria de cobrir.

-Em faria més servei un altre tipus de moto? L’aprofitaria mllor?

Si la resposta és que si, ja sabem que no tenim la moto més adequada per l’ús que en fem, i que una moto d’un model o d’un tipus diferent ens podria resultar més indicada i útil. Si fem distàncies llargues amb certa freqüència en les que ens agradaria tenir una bona autonomia i un millor confort, tant per nosaltres com per l’acompanyant, probablement aprofitarem millor una moto d’estil més turisme o viatgera.
Per raons econòmiques: Si tenim una moto que ens comporta unes despeses elevades per l’ús que li donem potser convindria evaluar la conveniència de canviar la moto per una de més indicada per l’ús que s’en fa, o fins i tot, tenir una altra moto per a cobrir els usos pels quals la que ja tenim no ens respon tant bé. Per exemple, si fem servir una R majoritàriament per anar a treballar, per moure’ns per ciutat i fer encàrregs, n’obtindrem un desgast més elevat. I és que el desgast de neumàtics i els costos de manteniment són tant diferents d’unes motos a unes altres que fins i tot el fet de tenir dues motos pot resultar més econòmic que tenir-ne una fent-ne un ús determinat.

Per passió: Ja ens pot sortir més cara, portar-nos més aire del compte al casc o generar-nos més inquietud a l’aparcar-la al carrer, que si volem de veritat una altra moto el canvi ja està justificat. Més enllà de tot el que ens ofereixen a efectes pràctics, que no és poc, les motos ens aporten moltes satisfaccions i ens generen també moltes il•lusions. I a tal efecte pensem que val la pena, normalment, que fem més cas al cor que al cap a l’hora de portar-ne una de nova a casa, amb permís, això si, d’una raonable disponibilitat econòmica.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. les motos es compren amb la p… jajaja! jo vaig comprar la gs perque em venia de gust el canvi, ja tocava i m’ho podia permetre

    • si et pots permetre la que tagrada estic dacord amb tu q es compra la moto q mes t posi jajaja, xo jo crec q fins a certa edat, ja que quan deus ser mes gran segur q canvies de moto buscant el comfort, jo estic empenyat en comprar-me una r xq m’han agradat sempre i es un somni q tinc des de petit i la vull ara xq penso q amb 40 anys no aguantare el trote duna r…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here