Una 125 se’m quedarà curta?

0
228

Aquesta és la pregunta que es fan una i altra vegada diferents perfils de persones a l’hora de decidir comprar-se una moto.

I és que una persona amb el carnet B amb una antiguetat mínima de 3 anys pot valorar si una moto d’aquesta cilindrada, per a la qual no necessita treure’s cap carnet adicional, li pot ser útil per desplaçar-se a la feina a determinats kilòmetres de distància.

O bé una persona major d’edat aficionada a les motos, que no posseeix permís per a conduïr-les i que s’està plantejant iniciar-se, finalment, en el món de les dues rodes.

En el primer dels casos dependrà, més que de la distància, del tipus de via per la qual et desplacis fins arribar a la feina, ja que per autonomia, comoditat i fiabilitat generalment no suposen inconvenients.

D’altra banda, si per anar a la treballar realitzes un llarg recorregut per autovia o autopista, possiblement la limitació de potència i per tant de velocitat que ofereix la moto pot suposar una penalització pel que fa no només pel que fa al temps que un tardarà en arribar a la feina, sinó que també pot suposar un problema pel que fa a la seguretat. I és que no serà fàcil realitzar segons quins avançaments amb seguretat ni circular a una velocitat notablement reduïda en vies freqüentades, per exemple, per multitud de camions.

En el segon cas que comentàvem, si ets major d’edat i t’agradaria iniciar-te al món de les dues rodes probablement és millor tria treure’t el carnet A2, que et permetrà optar a un ventall de motocicletes molt més ampli, amb molta més varietat i en el qual trobaràs una gran quantitat de motos d’alta cilindrada que, limitant-les, tindràs la possibilitat de conduïr-les. Amb les motos a les que pots accedir amb aquest carnet tindràs més marge per gaudir de la conducció, per fer-ho de manera més segura fora de ciutat i, a més, si t’agrada el món de les dues rodes ja hauràs posat en marxa el rellotge de sorra que, en buidar-se del tot als dos anys, et permetrà optar a conduïr totes les motocicletes (pagant, això si).

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here