fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeSeguretat viàriaDos joves s'accidenten greument en un encreuament

Dos joves s’accidenten greument en un encreuament

Desgraciadament ens ha arribat un nou vídeo d’un accident de moto, en aquest cas es produeix a l’encreuament d’una carretera de Bielorússia. El conductor de l’Audi, un home de 61 anys, va girar a l’esquerra quan venia de cara la motocicleta amb dos joves, el conductor de 19 anys i la seva parella de 17. Els dos van ser traslladats a l’hospital amb ferides greus i la noia va perdre la vida el dia després de l’accident.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És una fatalitat i en volem extreure les causes i els factors que l’han propiciat, que ens permetin circular d’una manera més segura i prevenir accidents com aquest.

D’una banda tenim el conductor del cotxe. Aquest no s’atura abans de girar cap a l’esquerra, i si bé no fa el gir a gran velocitat, el fet de no aturar la marxa per assegurar-se que ve algú és una imprudència i un error. A més, per la llum i les ombres del vídeo podem veure que el conductor del cotxe circulava a contrallum, raó perla qual calia, encara més, extremar les precaucions abans d’envair el carril contrari.

Pel que fa al motorista accidentat, podem intuir que circulava a una velocitat notablement elevada, potser sobrepassant els límits establerts. Més enllà d’aquests, si és una via interior que conté incorporacions cal que extremem la prudència, mantenint un marge d’actuació que ens permeti anticipar-nos a imprevists i al comportament dels altres conductors. El motorista, bé per inconsciència, per poca experiència o per la raó que sigui, va decidir elevar la seva velocitat fins al punt de no poder corregir la situació, i fer això amb la teva parella de paquet és també una irresponsabilitat.

Per part de la noia, aquesta va perdre el casc durant la caiguda. No sabem si per causa de l’impacte, per decisió pròpia de no lligar-se’l o per falta d’indicacions de la seva parella. Més enllà d’això l’impacte va ser intens i no sabem si el casc hauria evitat el fatal desenllaç.

Si, ja ho sabem. Estem sent severs amb les accions i el comportament de persones implicades, fins i tot víctimes. Evidentment lamentem molt profundament aquest tipus d’accidents, més amb víctimes joves, però val la pena ressaltar les possibles causes si això ens permet conscienciar una mica més als conductors, motoristes i no motoristes.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here