Un jove casi es degolla per portar els auriculars sota el casc

0
184
Fotografia dels auriculars | Facebook

Ho va patir l’australià Bradley Willoughby, de 16 anys, un aficionat a les motos i al motocròs, que practica salts en unes rampes que es va fer al terreny de la granja dels seus pares. Malgrat que saltar ja és una activitat perillosa, en aquesta ocasió va ser un accessori del mòbil el que el va portar a l’hospital.

El noi anava escoltant música amb els auriculars a sota el casc mentre practicava els salts, quan va tocar terra d’una manera estranya i se li va encallar l’accelerador. El Bradley va perdre el control de la moto i va impactar contra una tanca de filferro espinós, trencant-se el turmell i patint diversos talls a la zona abdominal.

Ferides del coll | Facebook

Però la lesió més agressiva li van causar els auriculars de l’Iphone: en l’impacte el seu cap va travessar la tanca, on s’hi van enredar els cables dels auriculars, causant una espècie d’efecte guillotina que quasi decapita al jove. Els cables per dins són de bronze, un material tant resistent que per ben poc no va travessar la tràquea de l’adolescent. Mentre esperaven l’arribada de l’helicòpter medicalitzat, els seus pares van haver de tallar i retirar els cables. Afortunadament el noi es recupera favorablement, després d’haver-se sotmès a dues operacions.

Cal tenir molta cura amb l’ús d’accessoris durant la conducció. I és que aquest ús, si bé directament pot no causar molèsties o aparentar un risc, en cas de caiguda o accident pot generar-ne. En el cas dels auriculars no només ens priven directament del so de l’entorn sinó que, si porten cable, suposen el risc que acabem de comprovar.

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here