fbpx
Divendres, juliol 1, 2022
HomeMantenimentAspectes que has de cuidar de la teva moto a l'hivern

Aspectes que has de cuidar de la teva moto a l’hivern

En temporada de fred les motos pateixen de manera més directa les condicions meteorològiques, i és que fàcilment acumulen dies aturades en ambients freds al no poder gaudir-les entre paisatges, corbes i kilòmetres. Amb la intenció d’evitar que la temporada hivernal desgasti en excés la teva moto et portem una sèrie de punts a tenir en compte:

  • Convé prevenir la corrosió de les parts metàl·liques de la moto, de manera que és recomanable emprar algun producte per cobrir-les. Un exemple és l’esprai WD 40.
  • Desconnectar la bateria: A baixes temperatures la bateria es descarrega amb facilitat, de manera que desconnectar-ne els cables dels borns et permetrà evitar-ho. De cara al bon temps, aplica-li un cicle de càrrega abans de posar-la en funcionament si disposes d’un carregador.
  • Tapa-la. Tant si la deixes a l’exterior com a la intempèrie, cobrir la moto et permetrà aïllar-la de les condicions meteorològiques i de la pols i la brutícia.
  • Si ets dels que té la moto parada durant mesos pel fred, buidar-ne el dipòsit evitarà que, quan la tornis a fer servir, una gasolina que haurà perdut octanatge passi al motor, al que no li faria cap bé.
  • Comprovar la pressió dels pneumàtics abans de sortir amb la moto, i és que amb el fred perden pressió.
  • Finalment cal mantenir els nivells d’anticongelant del radiador i el circuit refrigerant. Si enlloc d’antincongelant portés aigua, aquesta es podria congelar, avariant seriosament el sistema de refrigerat.

És de notable importància recordar que el correcte manteniment de la moto va lligat amb la seguretat durant la conducció, de tal manera que si no adeqüem la cura de la moto a les condicions a les que està exposada, augmentem el risc de patir un accident en marxa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here