Site icon Motoristes.cat

La Vigo, un impressionant prototip de moto elèctrica

Avui en dia no és estrany llegir que hi ha un nou vehicle híbrid o elèctric al mercat, ja sigui un utilitari urbà, un turisme polivalent o fins i tot un esportiu. Però pel que fa a les motos aquest camp s’ha vist reduït a scooters, models de baixa potència o d’un preu elevat.

Afortunadament ens arriba una nova moto elèctrica que trenca els esquemes dels models que ocupen el mercat actual. Es tracta de la Vigo, un prototip que, segons els seus creadors, destacarà en tots els aspectes respecte a les alternatives actuals: Una acceleració de 0 a 100 en 3,2 segons, 290 km/h de velocitat màxima i un preu de 9.400 €. Un dels aspectes més rellevants de les dades sobre el prototip és l’autonomia, que prometen que serà de 640 km.

Els vehicles elèctrics estan a l’ordre del dia i cada cop van guanyant terreny a les nostres carreteres, tot i que queda molt per recórrer. Preu de compra, autonomia, punts de recàrrega.. són aspectes pendents a millorar i a atendre per tal d’assolir la normalització de l’ús quotidià d’aquests tipus de vehicles.

Les xifres ja esmentades de la Vigo prometen complir amb els requisits més exigents que es poden esperar d’un vehicle elèctric, més encara d’una moto. Per posar-vos un exemple, la Zero SR té una autonomia oficial de 325 km i un preu de 18.590 €. Els creadors de la Vigo asseguren que la clau del projecte estarà en el software que gestioni la motocicleta.

El projecte es troba actualment cercant finançament i inversors, que faran possible convertir en realitat aquest impressionant prototip. Si hi estàs interessat, la moto et quedaria per 7.000€!

Autonomia: 640 km/h
Bateria: 21 Wh de capacitat, uns 400.000 km de vida útil.
Potència: 90 KWh (120 cv)
Velocitat màxima: 290 km/h
Pes: 160 kg
Preu estimat: 9.393 €
Preu especial per inversors: 7.044 €

Exit mobile version