Com actuar quan se’t creuen animals a la carretera?

0
610

Creuar-se animals a la carretera no es un problema exclusiu dels motoristes. Quan anem en cotxe el risc també hi és, però òbviament el perill és molt diferent. Quan sobre quatre podem quedar-nos amb el morro del vehicle aixafat, sobre les dues de la moto el perill és anar a terra directament.

El més indicat en cas de creuar-vos amb un animal per la carretera amb el cotxe és no frenar per evitar una col·lisió important  amb el vehicle que ens pugui procedir. Opinem que amb la moto, l’opció amb més números que ens permetrà sortir-ne amb èxit no és tant senzilla de trobar. Si per evitar la col·lisió envaïu el carril contrari, us exposeu a un perill tant imminent com si decidiu frenar, ja que si ve un vehicle pel carril contrari no s’esperarà la vostra maniobra, i ve per darrere tampoc, tot i que almenys veurà les llums de frenada, i si té temps podrà reduir la velocitat. Sabem que cap de les dues opcions ofereix una bona garantia d’èxit, però són situacions imprevistes i difícilment evitables.

Cal admetre que cada situació és única i té les seves particularitats, però els creuaments d’animals en carretera sumats a la velocitat a la que circulem tenen lloc en un espai de temps tant curt que en aquell moment pot resultar molt difícil valorar tots els elements que envolten la nostra situació per actuar de la millor manera. Per tant ens convé tenir en ment quina actuació seria, per probabilitats d’èxit, la més adequada. En aquest cas nosaltres opinem que frenar sense sortir del carril, tot i amb el risc del vehicle precedent, és una de les millors opcions sempre que intentem ocupar la part lateral del carril i no el centre,  per intentar evitar una col·lisió directe amb el vehicle que ens precedeix. Tanmateix volem esmentar que com que amb la moto no ocupem tot el carril, podem intentar esquivar l’animal si circulem a una velocitat que ens ho permeti , i no faria falta envair el contrari. Dependrà de si veiem amb prou antelació l’animal, de si disposem de prou temps de reacció i de si circulem a una velocitat prou reduïda, que podrem optar per esquivar-lo des de dins del carril.

Tanmateix ens agradaria saber les vostres opinions respecte a aquest tema. Què en penseu? Heu tingut experiències amb animals creuant la carretera quan anàveu en moto?

Volem finalitzar aquesta publicació esmentat l’instint dels gossos pel qual tendeixen a perseguir les rodes dels vehicles, especialment de motos i bicicletes, de la mateixa manera que poden perseguir a un colom pel carrer, a una pilota o un altre animal. La qüestió és quan un gos s’encapritxa de les nostres rodes en una zona en la que no podem obrir gas, el nostre nivell de distracció respecte a la conducció augmenta dràsticament, i amb aquest el risc de patir una caiguda o una col·lisió.

Com veureu en el vídeo que adjuntem els conductors tendeixen a estar pendents dels gossos tot i rodar a certa velocitat, passant per alt els elements que els envolten. En casos així i malgrat la inquietant presència del gos, la nostra prioritat ha de ser centrar-nos absolutament en la conducció. Cal que seguim circulant amb atenció i paciència fins a una zona en la que puguem augmentar la velocitat i deixar enrere l’animal.

Us deixem amb aquest recull de les situacions que hem comentat:

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here