Site icon Motoristes.cat

La històrica ruta 66, des de Chicago fins a Santa Monica

Ruta 66

Ruta 66

Què és la Ruta 66?

La U.S. Route 66 (US 66 o Ruta 66), també coneguda com Will Rogers Highway, the Main Street of America o the Mother Road, és una carretera de 3.940 km que formava part de la xarxa d’autoestopistes dels Estats Units original.

Aquesta antiga autoestopista que ja és part de la història dels Estats Units anava gairebé d’una punta a l’altra del país, d’est a oest, començant a Chicago, Illinois, travessant Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico i Arizona fins acabar a Santa Monica, Califòrnia.

Avui en dia la US 66 ja no és la via principal per connectar aquestes ciutats, ja que al cap dels anys es van anar modificant els trams per vies més ràpides fins revocar-se definitivament de la xarxa d’autopistes dels Estats Units, reemplaçant-se per la nova xarxa d’autopistes interestatals.

Tot i així, s’ha conservat la major part de la Ruta 66 com a patrimoni històric en gran part dels estats per els que discorre, senyalitzant-se com a “Historic Route 66” i retornant-la a molts mapes de carreteres com un record de la memòria històrica del país.

El seu estatus emblemàtic es veu reforçat pel gran volum de cançons, llibres, pel·lícules i altres formes d’art que la representen com un símbol de la cultura americana.

Història de la Ruta 66

Oficialment, la designació numèrica 66 va ser assignada a la ruta de Chicago a Los Angeles l’estiu de 1926. Amb aquesta designació és amb la que va arribar a ser coneguda com una de les principals artèries entre l’est i oest del país.

Des dels seus inicis, els planificadors de carreteres públiques van intentar connectar els principals carrers de les comunitats rurals a través de tota la U.S. 66 per raons ben pràctiques: la majoria dels pobles petits no tenien cap accés previ a una gran via nacional.

La construcció d’aquesta autovia va ajudar a transformar l’oest americà passant de ser una frontera aïllada fins a ser una regió econòmicament vital del país i la va fer accessible a qualsevol persona que disposés d’un vehicle.

La Ruta 66 era la ruta més coneguda d’una xarxa nacional de carreteres públiques que es creu que va aconseguir unir una nació enorme i dispersa en un tot més coherent. Durant el seu màxim apogeu, la Ruta 66 reflectia l’estat d’ànim de la nació d’aquell moment.

Route66 2017 Travel

La 66 també forma part de molts moments històrics dels EUA, com per exemple l’anomenat Dust Bowl (bol de pols), un greu període de tempestes de pols que van causar grans danys a mitjans dels anys ’30, a causa d’una forta sequera i la falta d’aplicació dels mètodes de cultiu de secà per evitar l’erosió del vent.

S’estima que unes 210.000 persones van utilitzar la Ruta 66 per emigrar a Califòrnia escapant de la desesperació del Dust Bowl. Es diu que per totes aquelles persones la Ruta 66 va simbolitzar el “camí cap a l’oportunitat”.

Després de la Segona Guerra Mundial es va incrementar enormement la mobilitat per l’interior del país. Milers d’ex-soldats, mariners, aviadors o simplement treballadors en cerca de noves oportunitats van desplaçar-se a través d’aquesta ruta al creixent mercat laboral de Califòrnia.

Un d’aquests viatjants va ser Bobby Troup, pianista i ex-capità de la Marina, el qual va compondre la cançó (Get Your Kicks On) Route 66 l’any 1946.

Get Your Kicks On Route 66

Get Your Kicks On Route 66” significaria una cosa semblant a “aconsegueix els teus estímuls a la Ruta 66” i és una frase que es va convertir en un eslògan per a innombrables conductors que es van moure d’un costat a l’altre entre Chicago i la costa del Pacífic.

Aquesta cançó ha durat fins els nostres dies com un autèntic himne, versionada per una gran quantitat d’artistes entre els que figuren Chuck Berry, Van Morrison o els Rolling Stones.

Exit mobile version