Site icon Motoristes.cat

No hi ha lloc pel masclisme al món del motociclisme

Diversos internautes, entre ells diversos pilots, s’han mostrat crítics amb un comentari masclista de Josh Brookes

La societat cada dia es volca més contra el masclisme, especialment davant de les seves manifestacions més barrueres. Tot i així, i malgrat la maduresa que cada cop més va absorbint aquesta problemàtica sense sentit, encara és frequent trobar-nos amb aquest tipus d’actituds a la xarxa, i fins i tot en el món de les motos.

En aquesta ocasió el centre de la problemàtica ha estat un comentari de Josh Brookes, el polivalent pilot de motos, davant del tuit del periodista anglès Simon Patterson.

En aquest tuit explicava que el pilot espanyol Aleix Espargaró es mostrava decidit en no participar en el Red Bull Ring en condicions de pluja, degut a la perillositat que comportava i per la proximitat amb les tanques.

Brookes va respondre a aquest missatge amb una emoticona, la d’un vestit de dona.

Saltava a la vista que aquest pretenia atacar al pilot català retreient-li la falta de valor per no sortir a la pista, associant-li una falta de masculinitat.

D’aquesta manera, Josh Brookes relacionava el poc atreviment o la Cobardia de l’Aleix amb la figura femenina, atribuïnt un perfil dèbil i de fragilitat a la figura de la dona.

Per par seva, l’Aleix li va contestar amb la mateixa icona del vestit de dona seguit de tot de signes d’interrogació.

Davant de l’evidència sobre la seva sortida fora de lloc, Brookes li va contestar desviant l’atenció sobre el que acabava de deixar entendre, i centrant-se en el pilot, dient-li que si no volia córrer s’havia de fer a un costat, deixant lloc als que desitjaven sortir a pista.

Si bé ambdós van seguir debatent sobre la problemàtica relativa a participar o no al Redbull Ring, Brookes ja s’havia manifestat de manera molt desafortunada donant a entendre la debilitat del gènere femení.

Respostes del món del motociclisme

El primer en criticar el paper de Josh va ser Ernest Riveres, que li va preguntar si María Herrera, que llueix vestits, no és valenta.

Arran d’aquest comentari va ser la pròpia Herrera que li va contestar amb una fotografia realitzant un cavallet.

María Herrera responent a Brookes amb una fotografia seva realitzant un cavallet

La Laia Sanz va entrar al debat tot just un dia després a través d’un tuit molt directe, i és que li va preguntar si tenia algun problema amb els vestits o les dones, adjuntant-hi una fotografia dividida en dos:

En la primera meitat apareixia ella mateixa amb un vestit, i en la segona, sortia realitzant un salt considerable al Dakar.

Laia Sanz respongué també amb una imatge il·lustrativa

Finalment fou Alicia Sornosa, la primera dona en donar la volta al món en moto i autora del llibre “360 grados”, que va citar al desafortunat pilot afirmant que no s’ha de permetre que ni les paraules ni les emoticones minimitzin a les dones en cap aspecte de la vida.

Davant tot plegat, Brookes va contestar explicant que la seva pròpia germana és pilot de motos, tot i que, malgrat el revol que van causar les seves paraules i l’evident malestar que van causar, no va arribar a disculpar-se en cap moment.

Realment no ens sorprèn que tot i els avenços en igualtat de gènere i vers el respecte que mereix el gènere femení, encara quedin multitud de persones que no son capaces d’assolir la maduresa necessària i merescuda vers aquesta qüestió.

És cosa de tots treballar dia a dia per lluitar a favor de la igualtat de tracte, d’oportunitats i de respecte vers ambdós gèneres.

Una vegada més, podem veure com el motociclisme ha fet un front comú en contra d’una actitud que estava totalment fora de lloc.

Exit mobile version