Les motocicletes intel·ligents arriben a Kymco

La Kymco AK 550 és la scooter de gama alta de la marca taiwanesa. Neix per disputar-li el lideratge del segment a la ja consolidada Yamaha TMax. Té un preu de sortida de 9.949 euros i es començarà a comercialitzar a partir del mes de setembre, tot i que ja es pot reservar.

L’AK 550 és la primera motocicleta intel·ligent de Kymco. L’aplicació Noodoe garanteix l’experiència interactiva amb la moto. Es pot conduir amb el carnet A2 ja que disposa d’un kit de limitació de potència gratuït.

Ofereix dues modalitats de conducció en funció de les necessitats. Per un costat hi ha la Full Power, i en segon lloc hi ha la modalitat de pluja per adaptar-se a les situacions de menor adherència.

 

L'AK 550 disposa de 53,7 cv i 550 cc
L’AK 550 disposa de 53,7 cv i 550 cc

 

Un referent dins el segment

Aquesta maxiscooter equipa el motor més potent de la seva categoria. Està adaptat a la normativa Euro 4 i disposa de 53,7 cv i 550 cc. Promet una velocitat màxima de 161,7 km/h.

És l’únic motor del segment que està partit per la meitat, separant el bloc de combustió del bloc de transmissió i lubricació. D’aquesta manera s’aconsegueix una millor refrigeració i es perd menys potència.

 

Motor bicilíndric Kymco AK 550
Motor bicilíndric Kymco AK 550

 

Xifres i components

Es tracta d’una moto summament equilibrada. La Kymco AK 550 declara un pes de 230 kg i presenta la millor ràtio pes/potència del segment (4,28 kg/cv) gràcies a l’alleugeriment dels seus components.

Pel que fa als frens, en el tren davanter equipa dos pinces radials Brembo mossegant discos flotants de 270 mm. A la part posterior equipa un disc de 260 mm. Compta amb sistema ABS Bosch 9.1.

Respecte a les suspensions, a la part davantera compta amb una forquilla telescòpica invertida de 41 mm de diàmetre i recorregut de 120 mm. A la part posterior equipa un amortidor en posició horitzontal.

Entre l’equipament de sèrie cal destacar: sensors de pressió de pneumàtics, claus Keyless, tauler digital, llums LED, punys calefactables, espai per a un casc integral, cúpula ajustable en dues posicions, obertura de seient amb motor elèctric i suport lumbar ergonòmic ajustable en 3 posicions, fre d’estacionament i doble guantera.

 

Pantalla digital TFT
Pantalla digital TFT

 

Fitxa tècnica