fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeRutes i esdevenimentsCom va disórrer la Motovolta Pantans 2017?

Com va disórrer la Motovolta Pantans 2017?

Solidaritat i mototurisme

Motovolta és una associació sense ànim de lucre la qual realitza esdeveniments solidaris mototurístics.

El motiu de la creació de Motovolta, va ser poder unir la passió per viatjar i conèixer nous paisatges i carreteres de Catalunya, col·laborant amb diferents causes socials.

Motovolta Pantans va sorgir com la continuació del projecte que es va iniciar en aquest 2017 amb la Motovolta Catalunya, primer esdeveniment d’aquestes característiques, que va utilitzar les instal·lacions del Ace Cafè Barcelona, ​​com a sortida i arribada amb 143 inscrits, dels quals van recórrer en una sola jornada el perímetre de Catalunya per carreteres molt diverses i aptes per a qualsevol moto i pilot.

Assistents a la Motovolta Pantans 2017
Assistents a la Motovolta Pantans 2017

Aquest passat 30 de setembre es va celebrar la Motovolta Pantans 2017 amb 212 inscrits, limitats pel lloc escollit per a la sortida i arribada; la pròpia presa de la Baells, situada a Berga.

Totes les motos estaven aparcades sobre aquesta construcció impressionant, creant una imatge espectacular tant per als amants de les dues rodes, com per a la resta de públic.

Esmorzar, briefing i sortida de 5 en 5

A les 07:15 es va obrir el recinte i tots els inscrits van entrar i van aparcar les seves motocicletes a la ubicació específica que tenien assignada, per a posteriorment dirigir-se cap a la zona d’esmorzar, on se’ls va oferir un cafè i pasta per agafar forces per la dura jornada que els esperava.

Motos dels participants a la Motovolta Pantans
Motos dels participants a la Motovolta Pantans

A les 8.15 va començar un petit briefing de seguretat per a tothom, el qual va donar pas a la sortida a les 8.30h, on a raó de 5 motocicletes, anaven sortint cada minut per facilitar la fluïdesa, tranquil·litat i seguretat de tots els participants.

Abans del primer dels 7 punts de control, que l’organització els tenia preparats, els fotògrafs de l’esdeveniment es van encarregar de realitzar les 1.200 imatges oficials, les quals de manera gratuïta, motovolta va cedir lliurement als participants perquè puguin tenir un record d’un esdeveniment molt especial.

Una pluja tant intensa com necessària

Els quilòmetres anaven transcorrent i les condicions meteorològiques, que durant el matí van ser magnífiques, van començar a canviar, fent acte de presència les primeres gotes d’aigua, transformant-se en una pluja molesta i intensa i a la vegada necessària per poder conservar els impressionants paisatges, pels que discorria l’esdeveniment.

Els assistents van podeu gaudir de 371km a través d'uns paisatges fantàstics
Els assistents van podeu gaudir de 371km a través d’uns paisatges fantàstics

A poc a poc els participants que no van abandonar a causa de les dificultats ambientals, van anar arribant a la presa de la Baells, sent rebuts pels membres de Motovolta, com a autèntics herois que havien estat més de deu hores realitzant aquesta ruta de 371km.

Tot l’esdeveniment es va dur a terme sense cap incident ni accident de cap dels participants, malgrat les dures i complicades circumstàncies que es van donar per causes ambientals.

La cara de felicitat, alegria i els comentaris tan sincers i reals que s’escoltaven durant l’arribada, coincidien en la satisfacció d’haver completat una prova, que a priori pels quilòmetres semblava relativament senzilla, però que quan s’anava desenvolupant, apareixien racons i carreteres de somni per a qualsevol amant de les dues rodes, que feien que l’exigència dels pilots i acompanyants, augmentés fins a nivells que no esperaven.

Fins aquí el relat del que va ser aquesta Motovolta Pantans 2017 i amb la mirada posada en el proper 5 de maig, on es celebrarà al Ace Cafè Barcelona, ​​la Motovolta Catalunya 2018, en les seves 2 variants; Motovolta Catalunya (aproximadament 1.000km) i Mitjavolta Catalunya, amb al voltant de la meitat de quilòmetres i possiblement alguna sorpresa més …

Una crònica cedida pels organitzadors de la Motovolta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here