El segment de les scrambler fa lloc als més petits amb l’arribada d’un model d’allò més curiós.

Apassionat i privilegiat

De ben petits molts de nosaltres somiàvem amb poder tenir una moto de gasolina pròpia, però era complicat. Sovint ens havíem de conformar amb alguna rèplica a bateria per traçar les nostres pròpies rutes al passadís de casa. Els més afortunats gaudien de pocket bikes o monkey bikes, però no deixaven d’estar més pensades pels adults que pels nens.

Des de la companyia Auto Fabrica, els germans Bujar i Gaz Muharremi van decidir traslladar la fabricació artesanal de motocicletes al poc explotat segment dels més menuts.

De professió familiar

Tot plegat comença al seu taller de personalització i disseny industrial, un espai en el que han portat a terme diversos projectes molt interessants com podem veure a la seva pàgina web.

El fill d’en Gaz estava molt il·lusionat en poder tenir una moto inspirada en una de les obres del seu pare, la Type 7, així que pare i tiet van posar fil a l’agulla.

El resultat va ser una petita moto a gasolina pensada per aguantar la passió dels més menuts, és a dir: resistent i molt polivalent.

És de construcció totalment artesanal, el motor de la qual és una restauració d’una Franco Morini de 2T i 50 cc.

Orientada a la duresa, a la diversió i a un estil

La fabricació s’ha portat a terme respectant un estil molt definit per la Type 7, i clarament orientada a l’off-road. Una prova n’és el tub d’escapament ubicat en una posició elevada per millorar-ne les aptituds campestres.

La Type 0.1 equipa unes rodes de tacs en unes llantes de 10 polzades i de dues suspensions preparades, a més d’una forquilla provinent d’una mini moto convencional.

Aquesta curiosa màquina porta frens de tambor restaurats i un xassís retallat i adaptat respecte al model original, a fi d’adaptar-lo al nou seient, de confecció igualment artesanal. El dipòsit, a més, també s’ha modificat per adaptar-lo a les noves dimensions de la moto.

Està clar que la voluntat de Gaz per satisfer la il·lusió del seu fill pot obrir la porta a l’explotació d’un mercat que fins ara ha passat desapercebut: La fabricació de motos amb caràcter i personalitat per a un públic infantil.