Site icon Motoristes.cat

Auto Fabrica Type 0.1, una moto infantil amb molta personalitat

Auto Fabrica Type 0.1

Auto Fabrica Type 0.1

El segment de les scrambler fa lloc als més petits amb l’arribada d’un model d’allò més curiós.

Apassionat i privilegiat

De ben petits molts de nosaltres somiàvem amb poder tenir una moto de gasolina pròpia, però era complicat. Sovint ens havíem de conformar amb alguna rèplica a bateria per traçar les nostres pròpies rutes al passadís de casa. Els més afortunats gaudien de pocket bikes o monkey bikes, però no deixaven d’estar més pensades pels adults que pels nens.

Des de la companyia Auto Fabrica, els germans Bujar i Gaz Muharremi van decidir traslladar la fabricació artesanal de motocicletes al poc explotat segment dels més menuts.

De professió familiar

Tot plegat comença al seu taller de personalització i disseny industrial, un espai en el que han portat a terme diversos projectes molt interessants com podem veure a la seva pàgina web.

El fill d’en Gaz estava molt il·lusionat en poder tenir una moto inspirada en una de les obres del seu pare, la Type 7, així que pare i tiet van posar fil a l’agulla.

El resultat va ser una petita moto a gasolina pensada per aguantar la passió dels més menuts, és a dir: resistent i molt polivalent.

És de construcció totalment artesanal, el motor de la qual és una restauració d’una Franco Morini de 2T i 50 cc.

Orientada a la duresa, a la diversió i a un estil

La fabricació s’ha portat a terme respectant un estil molt definit per la Type 7, i clarament orientada a l’off-road. Una prova n’és el tub d’escapament ubicat en una posició elevada per millorar-ne les aptituds campestres.

La Type 0.1 equipa unes rodes de tacs en unes llantes de 10 polzades i de dues suspensions preparades, a més d’una forquilla provinent d’una mini moto convencional.

Aquesta curiosa màquina porta frens de tambor restaurats i un xassís retallat i adaptat respecte al model original, a fi d’adaptar-lo al nou seient, de confecció igualment artesanal. El dipòsit, a més, també s’ha modificat per adaptar-lo a les noves dimensions de la moto.

Està clar que la voluntat de Gaz per satisfer la il·lusió del seu fill pot obrir la porta a l’explotació d’un mercat que fins ara ha passat desapercebut: La fabricació de motos amb caràcter i personalitat per a un públic infantil.

Exit mobile version