Site icon Motoristes.cat

Aplicacions d’interès per si sortim de ruta sense companyia

En ruta sense companyia

En ruta sense companyia

Malgrat la trista notícia del motorista que ha resultat haver perdut la vida després de dies desaparegut, aquesta publicació no pretén referir-se de cap manera a les circumstàncies del lamentable succés, ja que tampoc han transcendit detalls sobre les causes de l’accident que va patir.  

Convé que siguem conscients del risc que comporta el fet de sortir de ruta pel nostre compte i sense acompanyants, ja que patint una mala caiguda o sortint de la carretera podem quedar inconscients.

Si no hem estat curosos amb la operativitat del nostre mòbil, es pot complicar el nostre rescat.

Tanmateix també és d’agraïr pels de casa saber com ens va i com estem, en temps real, si sortim en moto.

És per aquesta raó que hem recopilat algunes aplicacions d’interès que ens poden ser útils tant per la nostra seguretat com per la tranquil·litat dels nostres.

Si sou coneixedors d’altres aplicacions, serveis o eines d’interès en referència a la nostra seguretat a la carretera no dubteu en fer-nos-ho saber!

Google Maps

Google Maps

Android | iOS

A través de la popular aplicació de mapes i navegació de google tenim la possibilitat de compartir la nostra ubicació en temps real durant un temps determinat.

Per a fer-ho només és necessari:

  1. Obrir l’aplicació.
  2. Accedir al menú .
  3. Triar durant quant de temps desitges compartir la teva ubicació.
  4. Escollir les persones a les quals volem facilitar la nostra posició en temps real.
  5. Clicar a compartir.

Cal tenir en compte que si la persona destinatària no té un compte de Google els passos seran els mateixos però amb una diferència: Enlloc d’escollir a les persones a les quals volem enviar la ubicació, haurem de generar un enllaç a través del qual, qui hi tingui accés, sabrà en temps real i durant l’estona escollida a on ens trobem.

Amb Google Maps també tenim la opció de compartir el progrés del viatge. Per a fer-ho cal que seguim els passos següents:

  1. Obrir el Google Maps.
  2. Establir el destí al qual es desitja arribar.
  3. Un cop iniciada la navegació GPS, cliquem a la opció “Més” -> Compartir progrés del viatge.
  4. Triem una persona de la llista.
  5. Cliquem a compartir.

Aquesta funció finalitzarà quan arribem al nostre destí o tanquem l’aplicació.

Whatsapp

Whatsapp

Android | iOS

A través de la popular aplicació de missatgeria instantània també tenim la possibilitat de compartir la nostra ubicació en temps real amb qui ho desitgem, i durant una durada determinada.

L’avantatge d’aquesta funcionalitat en Whatsapp és que la tenim molt a mà, és molt senzill fer-la servir i el receptor només cal que miri la nostra conversa per poder veure la nostra ubicació.

Per a fer ús d’aquesta funcionalitat només cal:

  1. Obrir Whatsapp -> Obrir la conversa de la persona amb qui vulguem compartir la nostra ubicació en temps real
  2. Clicar a la icona del clip en Android, o al símbol “+” en iOS (Iphone)
  3. Clicar a “Ubicació
  4. I seguidament clicar a Ubicació en temps real.

Whatsapp ens ofereix compartir la nostra ubicació en temps real durant 15 minuts, 1 hora o 8 hores.

Si volem deixar de compartir la nostra ubicació abans del temps delimitat només cal que cliquem a la opció “Deixar de compartir” des del mateix missatge o des de la visió del mapa.

Guardian angel

Guardian Angel

Android

Aquesta aplicació té un funcionament més mecànic, però igualment funcional i que pot resultar d’utilitat si sortim de ruta pel nostre compte.

Bàsicament detecta quan el cable dels auriculars es desconnecta, i si no cancel·lem el procés, enviarà un missatge de text amb la nostra posició als contactes que haguem designat.

La manera d’utilitzar aquesta aplicació és molt senzilla:

Si fem servir el mòbil de GPS i l’hem de portar al manillar, només cal que ens lliguem a nosaltres els auriculars, i la funció serà la mateixa.

Loctome Sports Live Track GPS

Loctome Sports Live Track GPS

Android | iOS

Aquesta aplicació ens permet també estar localitzat en temps real per les persones que designem. La particularitat d’aquesta App és que registra el recorregut que seguim incloent la durada, la velocitat, la distància i fins i tot l’altitud i l’elevació.

Evidentment permet triar en quina ocasió i amb quines persones desitgem compartir el nostre traçat.

Safe 365

Safe365

Android | iOS

El Safe 365 ens permet veure en temps real la posició de les persones que ens ho hagin confiat i ens ofereix la possibilitat d’avisar als serveis d’emergències amb un sol clic.

És una aplicació més polivalent que les altres ja que s’orienta al fet de monitoritzar l’activitat dels membres de la família, si aquests ho acorden.

Tanmateix ofereix 4 nivells de seguretat que fan que sigui d’interès pels motoristes:

Glympse

Glympse

Android | iOS

Acabem amb aquesta aplicació que també ens permet compartir la nostra ubicació en temps real amb qui desitgem i durant l’estona que delimitem.

 

Exit mobile version