Site icon Motoristes.cat

Massa punts negres a les vies interurbanes catalanes

Un any que ha estat especialment tràgic pel que fa a les víctimes mortals en moto a les nostres carreteres

Al llarg del 2017 i fins a dia d’avui han estat 43 els motoristes morts en vies interurbanes, una xifra preocupant i molt elevada.

Les causes d’aquesta alta sinistralitat es deuen a casuses diverses tal i com comentàvem a l’article sobre l’accidentalitat del nostre col·lectiu.

Una gran quantitat d’accidents, però, són a causa d’un mal manteniment i d’una manca d’inversió en infraestructures.

Per a fer-hi front cal corregir la multitud de factors que al llarg de les nostres carreteres i de les nostres poblacions suposen una amenaça directa pels motoristes, i també pels altres usuaris de la via.

Un mal manteniment del paviment

Un paviment en mal estat posa en greu risc la circulació dels vehicles que l’utilitzen, ja que de les condicions en que es troba en deriven l’estabilitat del vehicle, l’eficàcia de la seva frenada i el marge de maniobra del conductor per dominar la seva trajectòria.

Infraestructures urbanes mal dissenyades

Un mal manteniment i una manca d’inversió en les infraestructures urbanes comporta un augment del risc pels usuaris de la via en cas d’accident dins la població, ja que en cas d’impacte i encara que sigui a baixa velocitat, els ocupants de la moto poden patir ferides greus.

 Sistemes de retenció adequats

L’actual sistema dels populars guarda-rails està disposat de tal manera que, en cas d’impacte, el motorista pot quedar fàcilment seccionat pel que pretén ser un sistema de protecció. Com a conseqüència de l’impacte amb un guarda-rail és molt fàcil que els ocupants de la moto pateixin amputacions a les extremitats, i fins i tot que perdin la vida.

Es fa necessària l’adopció de sistemes de retenció adequats pels motoristes, que esdevenen un element d’alt risc pel nostre col·lectiu en cas de caiguda. Aquests sistemes ja existeixen i estan llestos per a ser implementats, però cal que les autoritats facin un pas endavant en la seva adopció al llarg de les nostres carreteres.

Us deixem amb el reportatge que van emetre ahir a Cataunya Directe sobre aquesta problemàtica, en el qual Sergi Román els exposa la situació:

Exit mobile version