Site icon Motoristes.cat

Marc Márquez, líder del Mundial en una jornada accidentada

Marc Máraquez

Marc Máraquez

La victòria del Tro de Cervera avui a Xerès li ha servit per situar-se al capdamunt del Mundial de Moto GP quan només s’han disputat 4 Gran Premis.

Marc Márquez sortia des de la 5a posició a la graella, fet que no ha estat cap impediment perquè el cerverí s’acabés emportant la victòria.

Després d’un inici força intens en que Jorge Lorenzo s’ha col·locat líder de la cursa tot i sortir 4t, el 93 ha anat remuntant posicions fins a situar-se al capdavant de cursa a falta de 17 voltes, una posició que no deixaria escapar en el que quedava de GP. Fins i tot, hem tingut temps per contemplar un dels “miracles” als quals ens té habituats el Marc. A falta de 13 voltes, Marc Márquez realitzava una espectacular salvada quan, a causa de la grava present sobre l’asfalt, la moto derrapava i el deixava al llindar de la caiguda.

La gran destresa del pilot ho ha deixat tot en un ensurt i li ha permès aconseguir el triomf per davant de Zarco i Iannone, en un final de cursa bastant disputat per poder entrar al podi. Rossi i Viñales, per la seva part, han acabat 5è i 7à respectivament, qüestionant novament el paper de Yamaha al Mundial.

Amb aquesta victòria, Marc Màrquez situa líder del campionat amb 12 punts d’avantatge sobre el segon (Zarco) i 20 sobre el 3r (Viñales). A més, la triple caiguda de Dovizioso, Lorenzo i Pedrosa allunya tres rivals directes per la consecució del títol, tot i que encara queda molt de campionat.

Una cursa accidentada

La cursa també ha estat marcada per una espectacular caiguda quan faltaven vuit voltes per finalitzar el Gran Premi d’Espanya. En ella s’hi ha vist implicats Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo i el català Dani Pedrosa.

Els fets s’han produït a la corba número 6 del Circuit de Jerez-Ángel Nieto. Abans d’arribar a l’esmentada corba, Dovizioso ha avançat a Lorenzo que era el més avançat dels tres.

Un cop han entrat a la corba, els dos pilots de Ducati han quedat molt oberts, fet que ha intentat aprofitar el balear per recuperar la posició que acabava de perdre davant Dovi. Una idea molt semblant ha tingut el tercer en discòrdia, Dani Pedrosa, que també intentava millorar la seva posició amb un avançament per l’interior de la corba aprofitant l’obertura que havien deixat els dos pilots que el precedien.

La coincidència de les intencions, ha fet inevitable el xoc entre Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa quan realitzaven els respectius avançaments, i de rebot també han fet caure a Dovizioso.

Veient les imatges, sembla que al box de Ducati la tensió es pot tallar amb un ganivet. La gesticulació entre els dos pilots de la firma italiana ha estat més que ostensible, fet que evidencia el distanciament existent entre ells des de fa uns mesos.

Exit mobile version