Site icon Motoristes.cat

(VIDEO) Analitzem les causes d’un accident des de múltiples angles

L’anàlisi d’accidents: un exercici de responsabilitat

No és còmode aturar-nos a mirar d’aprop accidents de moto, però pensem que fer aquest exercici educatiu quan en tenim l’oportunitat, és una qüestió de responsabilitat.

En el vídeo que adjuntem al final de l’article podrem veure -sense visualitzar ferides explícites- un accident de moto des de diferents angles, amb la possibilitat d’analitzar-ne les possibles causes.

Despres de la caiguda i malgrat l’espectacularitat de les imatges, ambdós pilots implicats són capaços d’incorporar-se.

Dues possibles causes

A les imatges podem veure que el motorista causant de l’accident prova la corba fins a tres vegades a una velocitat suau, i és a la quarta passada que la realitza a tota velocitat, plegant-se de manera exagerada i adoptant una postura inadequada.

Unes gomes de baixa qualitat

De les imatges en podem extreure que la moto, malgrat tractar-se d’una BMW S1000 RR equipa uns pneumàtics de molt baixa gamma, concretament uns similars als que Nankang que adjuntem a continuació.

Pneumàtics de la BMW sinistrada

Aquesta circumstància podria haver contribuït fàcilment amb el tràgic desenllaç. Cal admetre que resulta sorprenent que un motorista amb una moto com aquesta equipi uns compostos de tant baixa qualitat.

Una actitud de conducció inadequada

Si bé és cert que la qualitat dels pneumàtics hi pot haver influit, gràcies a les imatges ens podem adonar que l’estil de conducció del motorista era força agressiu, especialment tractant-se d’una corba molt tancada.

A primera vista ens sembla que el pilot va posar èmfasi en posar el genoll a terra sabent la quantitat de càmeres i aficionats que hi havia en aquest tram. Això, sumat als pneumàtics que muntava, podria haver causat l’accident.

Exit mobile version