fbpx
Dissabte, agost 13, 2022
HomeSuccessosEl pas de vianants 3D: Prevenció d'atropellaments en tres dimensions

El pas de vianants 3D: Prevenció d’atropellaments en tres dimensions

Asseguren que és un sistema més segur pels motoristes, ja que és antilliscant i anti reflectant, i és impermeable en cas d'abocament d'oli o gasolina.

Aquests nous passos de vianants provoquen la frenada instintiva dels conductors.

El primer d’aquests nous models de passos de zebra tridimensionals i termofusibles s’ha instal·lat a una localitat valenciana (Almussafes), i és 12 vegades més durador que un de convencional, un fet que evita que s’hagi de repintar amb tanta freqüència.

L’objectiu d’aquest nou sistema segons els seus fabricants és el de prevenir els accidents de trànsit d’atropellament de vianants, especialment en zones properes a parcs i escoles, i en les que no hi ha semàfors.

Un sistema de 3 dimensions

Aquest sistema 3D de passos de vianants causa al conductor la sensació visual de que hi ha un obstacle a la carretera, un fet que fa que reaccioni de manera instintiva en la seva presència.

El responsable d’expansió i desenvolupament del negoci assegura que és un sistema més segur pels motoristes, ja que és antilliscant i antireflectant, i impermeable tant en cas de pluja com en vessaments de combustible i oli.

Des de Tecnol, l’empresa que ha llançat el producte, s’esmenta a més que pot resultar una alternativa als ressalts o bandes rugoses de les carreteres, evitant així les molèsties que aquests causen a usuaris i serveis d’emergències, conservant alhora la seva finalitat.

Comporta un risc raonable?

El fet de ser motoristes ens comporta que, en cas de veure un obstacle enmig de la carretera, puguem reaccionar amb una brusquedat que ens pot fer anar a terra. Una frenada mal repartida, un cop de manillar causat per l’espant o per un intent d’esquivar l’”obstacle” poden causar-nos un accident.

D’altra banda és innegable que un pas de vianants hi és per a ser vist, i que el poden creuar persones de manera sobtada en qualsevol moment. No hi ha justificació per a no advertir amb tots els mitjans possibles la presència d’un pas vianant, almenys si no causa un risc addicional com el que plantegem.

Què en penseu? Són més beneficiosos o més perjudicials en el seu conjunt?

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here