fbpx
Dissabte, setembre 24, 2022
HomeCompeticióQuè cal portar el primer dia de circuit?

Què cal portar el primer dia de circuit?

Què fa falta per poder entrar al circuit per primera vegada? Com et pots inscriure a les rodades i als cursos que es fan?

Què cal per entrar per primera vegada a circuit?

Hola motoristes!

Segurament fa unes setmanes vau llegir el meu article on parlava sobre si valia o no la pena entrar al circuit. Si no l’heu llegit, feu-ho!

Us preguntareu què es necessita, o més ben dit, què necessiteu per poder entrar al circuit per primera vegada. I com et pots inscriure a les rodades i als cursos que es fan.

Son preguntes que ens fem tots quan volem provar aquesta experiència i no tenim a cap conegut que ens orienti.

Tot això es força fàcil a dia d’avui.

Primer de tot hem d’escollir a quin circuit volem entrar i si el dia que decidim coincideix o no amb alguna rodada o curs de moto.

El que farem serà entrar a les pagines web del circuit escollit i mirar al calendari si el dia escollit està o no reservat a alguna empresa que es dediqui a fer rodades de moto. El més normal es que el circuit ens informi de qui l’ha llogat aquell dia, i del telèfon, mail o pàgina web per tal de poder-nos posar en contactes amb ells.

Un cop feta aquesta feina, ens donarem d’alta a l’esdeveniment pagant el preu establert, que depenent del circuit i de l’organitzador, aquest pot variar.

Què cal dur al circuit?

Començarem amb la nostra indumentària.

 • Casc amb la visera neta
 • Guants
 • Mono de pell. (Si no tens pregunta abans de pagar a l’organitzador si pots fer el curs o la rodada amb mono de cordura. En alguns casos es permet, però no en tots els circuits).
 • Les botes.
 • Una samarreta per posar-te a dins del mono i uns pantalons curts tipus malles.

Continuem amb la moto.

Revisar que la moto estigui en perfectes condicions.

 • Tornilleria ben apretada.
 • Que no existeixi cap pèrdua d’oli.
 • Frens amb suficient material (recorda que frenaràs molt i possiblement més fort del normal, no els portis “xiulant”).
 • kit de transmissió en perfectes condicions i lubricat.
 • Retens de forquilla sense pèrdues.
 • Que els pneumàtics estiguin en bon estat i a poder ser amb la pressió adequada
 • Dipòsit de benzina ple.
 • Les claus de la moto

Sobre la documentació

 • Portar el DNI o carnet de conduir juntament amb la inscripció de la rodada, prèviament impresa, per tal que verifiquin que ets tu.
 • La documentació de la motocicleta.
 • Fer un llistat i preparar tot això un o dos dies abans, i repassar-ho un parell de cops.

A més a més és convenient portar…

 • Una garrafa homologada de 10, 15 o 20 litres plena de gasolina. Una cadira plegable, un para-sol, paper pel WC, tovallola, sabó i roba neta.
 • Diners en efectiu, al menys per poder pagar l’assegurança opcional del circuit (uns 20€). Existeixen organitzadors i circuits que ja t’obliguen a pagar-la abans d’entrar, però en altres encara es opcional. El meu consell es que el paguis sempre. Ja que si t’han de retirar la moto amb la grua o a tu amb ambulància per anar a un hospital, no et cobraran la factura de tot això.
 • Una nevera portable amb begudes isotòniques, coles NO ZERO (necessitaràs el sucre) i aigua. Fes-te un bon “taper” de pasta, porta varies peces de fruita com plàtan i fruits secs.
 • És important hidratar-se a cada parada per descansar i menjar en petites porcions. Intenta no menjar copiós a l’hora de dinar, ja que si ho fas t’entrarà el cansament i et costarà estar concentrat i àgil damunt de la moto.

Per norma general en el circuit tenen restaurant i els menús estan a preus molt raonables, però per si el que has escollit no en té, o si te aquell dia per X motiu no està obert, ves preparat.

Un altre consell: NO anar circulant amb la moto fins el circuit.

Lloga una furgoneta o remolc per tal de transportar-la. Si per desgràcia tens una caiguda i es trenca alguna peça de la moto o et fas mal tu, el millor és carregar o que et carreguin la moto a la furgoneta, i que algun amic, o familiar la porti fins el teu domicili si tu no pots. Recorda que necessitaràs una rampa per poder pujar la moto.

I amb tot el que t’he dit, considero que estaries cobert per poder rodar en circuit per primer cop.

Està clar que un podria incloure calentadors pels neumàtics, allargs per poder endollar els calentadors , cavallets per la roda del darrere i de davant, la Gopro per immortalitzar el moment, pissarra per marcar els temps, etc. Però si es la teva primera vegada t’asseguro que no necessitaràs res de tot això.

No et preocupis gaire pel tema de tenir-ne un record. Per norma general amb els organitzadors va un equip de fotògrafs que immortalitzaran els teus millors moments.

I per fi arribo al final del article d’avui i al punt més important de tots. Aquell dia recorda portar acumulades  totes les ganes de viure el moment, d’aprendre i de gaudir d’un dia espectacular entre amics i companys.

Josep CMX

Josep CMXhttps://www.youtube.com/channel/UCcdBU0xo4bl24O_pnA1lrRA
El Box de CMX Em pots seguir al meu canal de Youtube CMX tv
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here