fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeModelsCustomsHarley Davidson retira part de la seva producció nord-americana

Harley Davidson retira part de la seva producció nord-americana

Trump respon a Harley Davidson: Si marxen, "pagaran més impostos que mai".

La lluita aranzelària de Donald Trump amb la Unió Europea ha provocat que, la històrica companyia de motocicletes, faci canvis importants en la producció

La nova política comercial del president nord-americà consisteix la imposició d’aranzels en diversos materials i productes.

Com a resposta, la UE ha imposat igualment aranzels a productes importats dels Estats Units. Aquest fet ha afectat amb importància a la companyia de Wisconsin, fins al punt que aquesta ha anunciat que mourà part de la seva producció americana a diferents fàbriques que té repartides a l’estranger.

Perquè ens en fem una idea, els aranzels europeus sobre les Harley Davidon han augmentat d’un 6% fins a un 31%, segons ha afirmat la companyia Securities and Exchange Comission (SEC). Aquest percentatge suposaria una pujada del cost dels productes de la marca d’uns 1.880€ de mitjana.

Un cost elevadíssim

Des de l’empresa nord-americana afirmen que es un augment exagerat fins al punt que, de reflectir-se als concessionaris, el seu efecte seria <<perjudicial, immediat i durader>> pel negoci.

A fi d’assumir el cost de tot plegat sense augmentar el preu de les seves motos, Harley Davidson es farà càrrec d’entre 25 i 38 milions d’euros d’aquí a finals d’any, esdevenint un total de 85 milions d’euros a l’any.

Què suposarà pel consumidor? Doncs que ja no es podran adquirir Harleys Davidsons fabricades als E.E.U.U. Una llàstima pels amants de la fabricació original de les motocicletes de la mítica firma que va ser fundada l’any 1903.

Trump respon a Harley Davidson: Si marxen, “pagaran més impostos que mai”.

El president dels EE UU assegura que si la companyia mou part de la seva producció dels Estats Units, serà “el principi de la fi”.

Sembla ser que el president s’ha molestat amb la marca, fins al punt d’afirmar que les motos de Harley Davidson no s’haurien de fabricar mai fora del seu país, i que no podran tornar a vendre als Estats Units si no és pagant igualment un gran impost.

Per acabar-ho de rematar, assegura que clients i treballadors de la companyia als EEUU estan molt enfadats amb l’empresa en veure com aquesta es rendeix i abandona.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here