fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeConduccióVIDEO - El testimoni de Nils Manté, un motorista que va patir...

VIDEO – El testimoni de Nils Manté, un motorista que va patir un accident de moto anys enrere

"Gaudeixo i visc d’una manera inexplicable anar en moto, però ja no tinc la pressa que tenia abans."

Un cotxe en sentit contrari va col·lidir frontalment amb la seva motocicleta

Fa 12 anys el Nils circulava en moto amb la seva parella de camí a casa la seva germana per ajudar-la en una mudança quan, en una corba, es va trobar de cara amb un cotxe que circulava en contra direcció. Amb l’impacte ell va xocar contra el cotxe i la seva novia va sortir disparada de la moto.

A resultes de l’accident el Nils va patir lesions de gravetat al fèmur i al genoll, i al braç esquerre. Malgrat tot, i després de passar diverses intervencions, de patir infeccions de risc i de les previsions de pèrdua d’extremitats, avui en dia torna a anar en moto.

De tornada a les dues rodes

Un cop va poder tornar a rodar en circuit al costat dels seus amics, va tardar una setmana en comprar-se una altra moto. Quan la va tenir a casa va carregar-la amb tot el que va poder, i fet això, va enfilar carretera fins a Finisterre aquell mateix dia.

La família

Des de llavors el Nils no ha parat d’anar en moto. I és que malgrat el perill, i com diu la seva mare, la moto és la seva passió, i anar en moto és el que ell té ganes de fer.

Pel que fa al seu pare, ell és motorista com el fill, i és molt conscient d’una cosa: Si bé no li fa por anar en moto, és molt conscient que el xassís és ell, igual que passa amb qualsevol motorista.

Quin tipus de motorista eres?

El propi Nils es reconeix en el moment de l’accident com un motorista esbojarrat, agressiu i d’alguna manera, molt inconscient. Gaudia de la velocitat i del risc.

Fins al dia de l’accident, malgrat el tanteig amb el risc i amb els diversos obstacles que es podia trobar durant la conducció, mai havia passat res. Sempre se n’havia sortit bé esquivant, corregint i dominant la trajectòria.

Com has canviat?

Reconeix que va jugar amb foc i que no es vol tornar a cremar. És conscient que tots podem patir desgràcies, però no vol ser ni mínimament responsable de viure una situació similar; ja no per ell, sinó pels seus.

Un consell?

Millor arribar tard que no arribar. I és que com explica davant la càmera, ell encara no ha arribat a casa la seva germana, ja que la mudança era aquell dia.

Des d’aquí agraïm enormement al Nils el seu valor per explicar, en aquest reportatge del SCT, la seva experiència.

Ens veiem a la carretera company.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here