fbpx
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeSuccessosCampanya preventiva de control de conductes de risc pels motoristes a tot...

Campanya preventiva de control de conductes de risc pels motoristes a tot Catalunya

La posada en marxa d’aquesta campanya rau en l’augment de víctimes mortals que ha experimentat el col·lectiu.

Motoristes,

Aquest article el vam publicar el passat 24 de maig, anunciant una campanya preventiva adreçada al col·lectiu motorista. Des del passat 16 de juliol fins demà dia 22, està tenint lloc una nova edició de l’esmentada campanya.

L’article que teniu a continuació és el mateix que vau poder llegir el 24 de maig, però com veureu, conté canvis importants pel que fa a les xifres.

17  24 motoristes morts a les nostres carreteres al llarg d’aquest 2018, i 78 146 han resultat ferits de gravetat.

Els Mossos d’Esquadra en coordinació amb les Policies Locals i Policies Portuàries porten a terme, des del passat 16 de juliol, una campanya del Servei Català de Trànsit de prevenció i control de les conductes de risc dels motoristes. La finalitat que persegueix aquesta és la d’incrementar la seguretat dels motoristes al llarg dels seus trajectes, i conscienciar al col·lectiu sobre els riscs inherents a la conducció de motos.

Els objectius al voltant dels quals es regeix la campanya son fonamentalment l’ús d’un casc homologat, un control de conductes arriscades que comprometen la seguretat viària (conduir sota els efectes de les drogues, per exemple), les distraccions durant la marxa, etc.

Cal una major percepció i més consciència sobre els riscs inherents a la conducció en moto

La posada en marxa d’aquesta campanya rau en l’augment de víctimes mortals que ha experimentat el col·lectiu últimament. I és que en el que a data de 19 de maig, ja son 17 els motoristes els que han perdut la vida a data de 16 de juliol, ja són 24 els motoristes que han perdut la vida a les nostres carreteres, quan a l’any anterior a les mateixes dates portàvem 23 víctimes. Resulta destacable la pujada del nombre d’accidents mortals amb només un vehicle implicat, una dada que aquest 2018 esdevé el 50% del total dels accidents de motoristes.

És per aquesta raó que des del Departament d’Interior i el SCT demanen una major percepció i consciència sobre el risc, i de la vulnerabilitat a la que estem sotmesos els motoristes. En la mateixa línia s’insta a la resta dels usuaris de la via a exercir de manera compartida a la responsabilitat en la xarxa viària de manera respectuosa, ja que la seguretat durant la conducció és cosa de tots.

Fins el diumenge 22 de juliol podreu advertir als PMV (Panells de Missatge Variable) l’exercici d’aquesta campanya preventiva, concretament amb el missatge: Controls policials motos.

Cal destacar que a les campanyes de l’any passat pels motoristes es van realitzar fins a 458 denúncies. Tanmateix, en la campanya del 21 al 27 de maig d’aquest any van ser 241 les denúncies dirigides a conductors o passatgers de motos o ciclomotors.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here