Site icon Motoristes.cat

La importància de portar el casc ben cordat

L’ús del casc és obligatori des de l’any 92 per tots els motoristes, amb independència de la cilindrada o del tipus de via per la qual es circuli. Aquest accessori és imprescindible per salvar vides, ja que les lesions cranioencefàliques són la principal causa de mort en un accident de moto.

Amb les estadístiques a la mà, el risc de perdre la vida en un accident de trànsit és 17 vegades major pel conductor d’una moto que per la persona que viatja en un cotxe. A més, la DGT assegura que el 95% de les víctimes mortals en una col·lisió en la que hi està implicada una moto, el mort és el propi motorista.

Tanmateix, no n’hi ha prou en portar-lo posat, sinó que cal dur-lo sempre ben cordat.

La majoria estem conscienciats, de sobres, de que portar un casc homologat correctament equipat és de vital importància. Tanmateix sempre va bé refrescar-ne el convenciment, és per això que us adjuntem el següent vídeo, el protagonista del qual ha salvat la vida gràcies al casc. I és que un camió li passa literalment per damunt del cap:

Portar-lo correctament és una qüestió vital, però a més et pot evitar sancions de trànsit. L’usuari Uritesla de foromotos.com va publicar un missatge en el que es queixava de la sanció de trànsit que li avien aplicat per infringir aquesta norma de circulació: “no llevaba ni 20 metros en marcha y me para la urbana; me dice que llevo el casco desabrochado y empieza con la multa: 200 euros -reducida a 100 por pronto pago- y 3 puntos menos del carnet”.

Malgrat la distàcia del recorregut, encara que sigui especialment curta, és indispensable portar el casc ben cordat. I és que mai sabem en quin moment podem tenir un cop o una caiguda. Aquest element absorbeix l’impacte reduint l’acceleració del crani i el moviment del cervell. A més, distribueix la força del cop, evitant que es concentri en un únic punt del cap.

 

(Fotografia de la DGT)

Volem aprofitar per esmentar que per fortuna, un equipament adequat és cada vegada més present en la consciència col·lectiva i fins i tot en la legislació. Recordeu que des de fa ben poc, a França ja és obligatori l’ús de guants pels motoristes.

Exit mobile version