Site icon Motoristes.cat

El motorista i les càmeres esportives

Càmeres esportives en moto

Càmeres esportives en moto

Hola Motoristes!

Molts de vosaltres ja coneixeu el meu canal a YouTube, anomenat CMXtv. Doncs avui es que parlaré una mica de les càmeres esportives del tipus GoPro que utilitzem per fer videos, mentre pilotem les nostres motos i així immortalitzem el moment.

Fa poc vaig veure un vídeo en el qual un noi amb una Kawasaki Ninja, mentre es gravava conduint, se li va ocórrer la “fantàstica” idea de posar-se en paral·lel al terra damunt la moto i amb la mà intentar canviar la marxa.

Si, la veritat és que és difícil d’entendre i de fer, però ell ho va intentar…

El resultat el podeu imaginar: va quedar tot gravat i segurament si encara es viu, tot el seu cos deu estar marcat per l’asfalt, ja que l’única protecció que duia era un casc, una samarreta, pantalons curts i unes bambes esportives.

La desgracia és que no és l’únic vídeo d’aquestes característiques que podeu trobar a internet. I és que voler ser famós per una proesa o més aviat, per una estupidesa, està molt de moda.

Tots sabem que la moto és un vehicle de dues rodes i que l’estabilitat damunt d’ella és essencial per poder conduir-la. Fer tonteries damunt d’ella pot portar conseqüències greus. Si un es vol dedicar a fer malabars amb la moto, primer de tot ha d’escollir un lloc adequat i seguidament anar ben equipat.

Encara no entenc el poder que tenen les càmeres esportives cap a les persones perquè aquestes facin cada dia estupideses més grosses. Potser no es la càmera si no el Youtube, Instagram, etc… O potser la mescla de les dues coses?

No ho se… jo que les faig servir, encara no he experimentat aquest poder que tant atreu a d’altres usuaris, i això que fins i tot he fet vídeos amb 4 GoPro per penjar-ho al meu canal.

Pot ser es que em faig gran? No ho poso en dubte, ja que sent més jove, estupideses també vaig fer. Encara que ara no recordo que fossin d’aquest nivell i no tenia ni la GoPro ni existia el YouTube, Instagram, Facebook o Twiter, per poder pensar com aquesta gent o el poder que té tot aquest conjunt que tant els influeix.

En el seu dia (estudiant E.G.B.), la física m’agradava molt i en el meu dia a dia l’ he aplicat en molts casos. Un exemple clar de física era el d’un objecte en moviment amb velocitat i parada amb un altre objecte amb un resultat clar. Amb els ous era fàcil veure el resultat i jo sempre he pensat que no volia ser un ou.

Tots en algun moment de les nostres vides hem volgut ser famosos, guanyar diners amb facilitat o ser reconeguts per un fet bo. Avui per avui és més fàcil poder arribar a aquest objectiu gracies a Internet. Però quan agafem una moto, una càmera i tenim la intenció de penjar el nostre moment a internet amb un directe, penseu en l’ou de gallina.

En el moment que aquest agafa moviment i incrementa la velocitat, si para de cop perquè un objecte s’ha interposat al mig de la trajectòria, la conseqüència final és fatal.

Doncs aquest exemple es pot aplicar en moto, si aquesta li donem velocitat i deixem d’estar concentrats en el que fem, per tal de mirar l’objectiu de la nostra càmera, i si a més afegim que volem fer alguna parafernàlia damunt d’aquesta, tenim números per acabar malament

La vida ja és prou excitant, no fem que l’excitament ens la retalli per voler ser reconeguts com una llum fugaç.

Bé, sé que si m’estàs llegint tindràs la teva opinió, i em pregunto: Si tu tens una càmera, un canal de youtube, Instagram, facebook, etc, opines el mateix o el contrari del que he dit?

V’s i gas!

Josep CMX

 

Exit mobile version