Site icon Motoristes.cat

Demà Divendres a Vielha: Nou programa de Formació 3.0 per motoristes

Formació 3.0 Vielha

Formació 3.0 Vielha

Aquesta és la 7a de les 9 sessions que componen aquest programa formatiu dirigit a millorar la seguretat i la conduccio dels motoristes

Demà divendres, 31 d’agost, tindrà lloc a Vielha (Val d’Aran), coincidint amb el Rodibook 2018, –un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres obertes al trànsit del Pirineu català i francès– una nova sessió del programa de formació per a motoristes Formació 3.0.

Aquesta serà la 7a de les 9 sessions que formen part d’aquest programa formatiu organitzat pel Servei Català de Trànsit (SCT) i ANESDOR (Associació  Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes) i dirigit als conductors de motocicletes que vulguin perfeccionar la seva tècnica de conducció i millorar la seva seguretat.

El programa Formació 3.0 s’ha reeditat aquest 2018 per 4t any consecutiu. L’edició d’aquest any, que de nou cobreix carreteres de les 4 demarcacions catalanes, va iniciar-se el mes de març i finalitzarà el proper octubre. És important destacar que la Formació 3.0 compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, tant pel desenvolupament de l’activitat com per a la localització de les ubicacions adequades a les quatre demarcacions catalanes.

Les persones interessades en participar en l’activitat no han de fer inscripció prèvia, només han d’anar al punt de trobada on s’inicia la sessió. En el cas de l’activitat de demà, el lloc triat és l’aparcament de l’antic quarter militar de Vielha i l’horari  previst és de 16 h a 20.30 h. Concretament, la carretera escollida per realitzar l’activitat és l’LV-5055.

Sinistralitat aquest 2018

Aquest any 2018, fins a data d’avui, 28 motoristes han perdut la vida a les carreteres i autopistes catalanes (dues persones menys respecte el mateix període de l’any passat) i 181 han patit ferides de gravetat. L’any 2017 van morir 168 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya, de les quals 45 eren motoristes, una quarta part del total, mentre que 292 usuaris de vehicles de dues rodes van patir ferides de gravetat.

Els motoristes que realitzen aquestes sessions gratuïtes realitzen un recorregut amb la seva motocicleta d’uns 15 minuts, acompanyats i enregistrats pels instructors de la formació. Més tard, es visualitzen les imatges i es comenten els detalls que puguin millorar la conducció del motorista participant per tal de garantir al màxim la seva seguretat.

A banda de la sessió de demà a Vielha, quedaran pendents dues formacions més per aquest 2018. En concret, es portaran a terme el 15 de setembre a Cornudella de Montsant (Priorat) i el 7 d’octubre a Sort (Pallars Sobirà).

Material divulgatiu per fomentar la conducció segura de motos

L’SCT distribueix entre els motoristes d’aquestes activitats formatives i també en esdeveniments relacionats amb el món de les dues rodes una postal free amb consells viaris. La finalitat d’aquest material és conscienciar els usuaris d’aquests vehicles de fugir de conductes de risc i apel·lar-los a una conducció responsable i segura. Les recomanacions fonamentals que es donen per practicar una conducció segura de les motocicletes són aquestes:

– Respecta els límits de velocitat i mantén la distància de seguretat.

– Equipa’t un casc integral, jaqueta, pantalons, botes i guants de protecció.

– Realitza un manteniment periòdic de la moto.

– Mantén els llums en bon estat i encesos tant de dia com de nit.

– A la carretera, ets el més fràgil. No et distreguis.

– La traçada i la frenada són bàsiques per a la teva seguretat.

Exit mobile version