fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeConduccióDia Europeu sense víctimes mortals a les carreteres

Dia Europeu sense víctimes mortals a les carreteres

El motociclisme de carretera no hauria de perseguir el risc, ni la velocitat ni la conducció temerària.

És un dia per reflexionar sobre els hàbits de conducció inadequats

Avui es celebra el Dia Europeu Sense Víctimes Mortals a les Carreteres, l’objectiu del qual és aconseguir que, almenys al llarg del dia d’avui 19 de setembre, ningú perdi la vida en carreteres europees per causa d’accidents de trànsit.

La jornada s’anomena projecte Edward (European Day Without a Road Deadth), i la seva finalitat és que els usuaris de la carretera reflexionem sobre la la nostra coresponsabilitat amb la seguretat viària. I és que tots i cadascun dels que utilitzem la carretera podem contribuir a evitar sinistres viaris.

El nostre col·lectiu és especialment vulnerable a la sinistralitat, i és que les xifres augmenten sense parar, marcades per l’estadística de que en la majoria d’accidents que patim els motoristes, no hi ha altres vehicles implicats, i que són per sortides de via.

Insistim en dir:

  • No al risc
  • No a la velocitat
  • No a la conducció temerària
  • No a l’ús del mòbil
  • No a l’alcohol
  • No a les drogues

El motociclisme de carretera no hauria d’anar mai de la mà d’aquests conceptes, i malgrat que els dos o tres primers a vegades es poden confondre amb gaudir d’aquesta passió, realment no hi tenen res a veure. I és que de vida només n’hi ha una, i cap de nosaltres la posa per darrere d’una estona d’emocions fortes.

Us adjuntem el vídeo del Nils, en que explica fins a quin punt es penedeix de perseguir el risc, de medir-se amb la velocitat, i de conduir de manera temerària.

Us deixem també un vídeo realitzat pel Servei Català de Trànsit que pretén contribuir en la conscienciació i la sensibilització als nostres conductors, i animar-los a adoptar unes conductes més segures.

#Motoristes us encoratgem a contribuir a aquest projecte sobre sensibilització del risc a les carreteres creant debat a les xarxes socials i compartint el vídeo amb els hastags següents:

#ProjectEDWARD #followingseguretatviària #víctimeszero #entretotsfemseguretat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here