Site icon Motoristes.cat

Més Seguretat Viària pel col·lectiu motorista

“Aquesta setmana un 4×4 ha matat a un motorista que en aquest cas era un amic. Descansa en pau Ignasi i cuida de tots allà on estiguis.”

Hola Motoristes

Fa unes setmanes vam poder veure com en la ciutat de Barcelona, l’Ajuntament iniciava una campanya per utilitzar més el transport públic.

Fins aquí tot normal, però… de normal no tenia res. Ja que l’Ajuntament va dibuixar en la publicitat un motorista accidentat, juntament amb un usuari del transport públic somrient. Un anunci que incitava d’una manera directe, a pensar que anar en moto és perillós i que es millor agafar el transport públic.

El lema era MÉS SEGURETAT VIARIA.

És que el transport públic esta exempt d’accidents? Els autocars, taxis, metros, trens, etc. no han tingut mai un accident?

Per què som els motoristes, els senyalats per part de l’administració, any rere any com els mals conductors?

Fa unes setmanes un motorista va morir a les nostres carreteres perquè un home (per mi un assassí) arrel d’una discussió, va envestir amb una furgoneta la moto.

I és que els fets segons testimonis van ser que el noi de la moto per X motiu, que desconec, li va donar un cop al retrovisor (segurament perquè ja li va fer alguna mala acció) de la furgoneta. El conductor de la furgoneta es trobava en el carril central i el de la moto en el carril de la dreta. El conductor del vehicle de quatre rodes, es va passar al carril de l’esquerra i accelerant va creuar des del carril esquerra fins al carril de la dreta passant pel carril del mig, amb la intenció de tancar la trajectòria del conductor de la moto. Amb la mala sort o amb tota la intenció de provocar un accident.

Un cop va envestir al conductor de la moto, segons testimonis que ho van presenciar, el noi de la furgoneta va parar uns metres més endavant, va baixar del vehicle i com un boig davant del motorista que en prou feina podia respirar, el va començar a insultar.

Simplement dir que va donar positiu en drogues.

Però els dolents segons l’administració som els motoristes.

La publicitat ens fa veure un conductor de moto lesionat i ens intenta ficar a la ment que la moto es perillosa, però és el motorista el perillós i irresponsable?

La resposta la tinc clara.

Molts dels accidents que patim els motoristes no son culpa de la nostra conducció, sinó de conductors que agafen el cotxe, la furgoneta o un altre transport, i drogats es fiquen a conduir-lo. I per desgracia molts ciclistes que han patit un accident amb un conductor de cotxe, al fer les proves de droga, ha donat positiu.

Altres accidents han estat amb cotxes que es salten semàfors, stops, o agafen les rotondes com ells volen, a part de molts altres exemples.

Vehicles que per un mal estacionament, obliguen a altres cotxes a sortir maniobrant sense cap tipus de visualització segura per els altres conductors, o simplement que no miren i ja pararàs tu.

Tinc clar que si vaig en moto i toco el terra em podré lesionar o fins i tot morir, però no per això ens han de criminalitzar, senyalar o posar la por al cos.

La publicitat d’aquest ajuntament ha estat una falta de respecte i els responsables de fer el cartell uns ignorants del tema.

Volen més seguretat viaria? No culpin als motoristes, ja que nosaltres no anem matant als altres usuaris de la via.

Volen més seguretat viaria? posin més controls antidroga i alcoholèmia en el dia a dia i no només en cap de setmana.

Volen més seguretat viaria? Arreglin les carreteres i apostin per un manteniment millor, entre altres solucions.

Ser usuari de moto no hauria d’estar criminalitzat, ni tampoc l’administració hauria de posar la por al cos, ni restriccions a un col·lectiu que està més que demostrat que per volum d’usuaris, som molt més responsables que els conductors de cotxe o altres vehicles.

El transport públic és necessari i segur, però si voleu fer publicitat perquè el ciutadà l’utilitzi més, ampliar el parc, millorar i poder renovar la flota, i en la publicitat parles dels punts positius d’aquest, no xafeu als demés, perquè heu quedat retratats, amb una visió d’ignorants i aficionats en el mon de la publicitat.

Josep CMX

Exit mobile version