fbpx
Dissabte, setembre 24, 2022
HomeSuccessosSurt al carrer el 2D a favor del motociclisme

Surt al carrer el 2D a favor del motociclisme

Som un col·lectiu vulnerable a la carretera, i aquesta vulnerabilitat cal corregir-la amb mesures efectives, sense sentenciar-la ni donar l'esquena als usuaris de la moto.

Comportament requerit durant la convocatòria del 2D

Actualització 29/11/2018

Representants de l’AMC i IMU, entitats organitzadores de la manifestaicó, es van reunir ahir a l’ajuntament de Barcelona amb la finalitat de tractar l’episodi de malestar generat per la regidora de l’ajuntament, en relació a les declaracions que va realitzar sobre l’accidentalitat dels motoristes, a més de la problemàtica actual relacionada amb les motos a BCN.

A resultes de l’esmentada reunió, des d’ambdues entitats conclouen que:

 • La manifestació segueix convocada el dia 2 de desembre a la capital catalana, en contra de les polítiques de mobilitat de l’ajuntament.
 • La regidora de mobilitat que afirmava, durant el 24 Fòrum de Barcelona, que per reduir l’accidentalitat dels motoristes calia reduir el nombre de motos, s’ha retractat de les seves paraules.
 • Des de l’Ajuntament asseguren que la lamentable campanya de PTP en la que il·lustraven en cartell que anar en moto era igual a tenir un accident, es va desenvolupar totalment al marge del govern municipal, i que no van partiipar en els continguts de la mateixa.
 • L’ajuntament es compromet a crear una taula tècnica de treball a fi de desenvolupar la problemàtica del secctor motoiclista a la ciutat comtal, buscant solucions de manera conjunta.

Durant la reunió també van tractar temes com l’accidentalitat, els estacionaments vigilats, els cicles semafòrics, les senyalitzacions, la segregació dell trànsit de motoristes, etc.

Defensem les dues rodes dins i fora de les ciutats

#Motoristes! Com comentàvem aquests dies en anteriors articles, el nostre col·lectiu s’està veient sotmès a una campanya de desprestigi i criminalització, en la qual sens trasllada la culpa i la causa de l’alta sinistralitat que patim.

Des del mateix Ajuntament de Barcelona s’afirmava que reduir el nombre d’accidents de moto passa per rebaixar el nombre de motocicletes. Alhora, criticava la presència de les dues rodes en carretera al·ludint a l’alta contaminació que causen.

D’altra banda, des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, de Barcelona, desaconsellaven l’ús de la motocicleta amb el cartell que adjuntem a continuació, relacionant-ne la seva mera conducció amb la conseqüència de patir un accident.

Defensem millores reals i efectives

Som un col·lectiu vulnerable a la carretera, i aquesta vulnerabilitat cal corregir-la amb una millor infraestructura viaria, una millor educació viària al volant i al manillar, i també amb una major quantitat de controls d’alcoholèmia i drogues al llarg de la setmana.

Ens sembla d’una falta de respecte, d’empatia i de responsabilitat enorme sentenciar i condemnar al sector motorista, oferint com a única solució a la seva gravíssima problemàtica, l’ús del transport públic.

Les motos congestionen i contaminen menys les ciutats, tenen un consum més econòmic i ofereixen agilitat durant els desplaçaments urbans, al mateix temps que faciliten l’estacionament. És irresponsable, lamentable i de molt poca voluntat per solucionar el problema el fet de voler apartar les motos de la circulació per reduir-ne l’accidentalitat.

El 2 de Desembre, tots a Barcelona

És per aquest motiu que des de motoristes.cat oferim el nostre suport i recolzament a la Manifestació de Barcelona del dia 2 de Desembre, que organitzada per la Agrupación Motera Catalana i per la Union Internacional Defensa Motociclistas, sol·licita que:

 • S’entengui a la motocicleta com una solució a la mobilitat a Barcelona, sense patir restriccions circulatòries contràries a la realitat i a la necessitat dels ciutadans.
 • S’activin i s’executin plans de seguretat viària eficaços, basats en el coneixement i el risc.
 • Es respecti el marc legal en matèria de seguretat viària en general, i de senyalització i infraestructures en concret, prestant especial atenció als coeficients de fregament, obstacles i modes de segregació del carrill bici, cicles de semàfors, obres, etc.
 • S’habilitin “carrils moto” especials d’entrada a la ciutat de Barcelona, en vies determinades.
 • S’ampliïn els estacionaments de moto en superfície.
 • Es permeti l’ús del carril Bus en determinades vies.
 • S’activin campanyes sobre visió perifèrica i filtrat de risc durant la conducció per tot tipus de conductors, inclosos els de motocicletes.
 • S’obri una taula de treball especial de seguretat de motoristes amb el teixit associatiu organitzat, pel seu debat tècnic i consens.

Una manifestació cívica, legal i pacífica

Des de motoristes.cat defensem i promovem la participació a aquesta manifestació únicament si aquesta s’exerceix de manera absolutament pacífica, sense cap alteració de l’ordre públic, i sempre dins del marc de la legalitat, tot seguint les indicacions de les dotacions policials de la zona.

Dates, ubicació i cartell

La manifestació tindrà lloc el dia 2D de 2018 a l’estacionament zona de platja al passeig marítim “La Marbella

Manifestació 2 de desembre Barcelona
Manifestació 2 de desembre Barcelona
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here