Com dominar al màxim la meva moto trail en OffRoad?

Un objectiu: Superar pràcticament qualsevol dificultat en conducció fora de carretera.

0
667

Us donem l’eina clau per aprendre a dominar la vostra Maxi Trail fora de carretera

Sembla mentida com us agrada sortir de l’asfalt, amb el suau que és circular-hi. El cas és que sou moltíssims els que ens pregunteu per com iniciar-vos al món de l’OffRoad amb les vostres motos trail, així que posem fil a l’agulla i us ho expliquem.

De la mateixa manera que no vam aprendre a rodar per carretera agafant la moto i sortint sols i pel nostre compte des del primer dia, sinó que vam haver d’agafar confiança i destresa damunt de la moto amb l’ajuda d’algú, amb sortir de la carretera passa el mateix: cal aprendre com dominar la moto en un nou entorn que implica nous conceptes, noves habilitats i una confiança que també cal potenciar.

Per aconseguir sortir de la carretera amb comoditat, destresa, seguretat i aptituds només hi ha un secret: Aprendre’n. I a no ser que portem des de petits rodant amb motos pesades per pistes, per camins i per ves a saber on, no ens lliurem de passar per l’escola.

En aquest punt us podria explicar les mil bondats que té un curs d’iniciació al trail, però anirem una mica més enllà.

Com va ser l’edició del novembre del Curs d’Iniciació al Trail de Twintrail Experience.

Una bona colla de maxi trails amb els respectius pilots carregats de ganes d’aprendre van reunir-se a les instal·lacions de Basella amb un objectiu: Realitzar un curs certificat per la International Instructors Academy de BMW Motorrad.

Les pluges de la setmana prèvia amb el present bon temps deixaven un terreny immillorable per començar a recitar la lliçó del dia.

Divendres

Divendres va esdevenir la data assenyalada pels assistents a la formació, i el punt de trobada no era un altre que l’Hotel Cal Petit, a Oliana, dirigit pel germà del campió Isidre Esteve. N’hi ha prou per fer una ullada al mobiliari de les instal·lacions per intuir cap a on anirà el tema.

Hotel Cal Petit
Hotel Cal Petit

Dissabte

Amb el dissabte començava la jornada d’aprenentatge, i amb aquesta, un senyor esmorzar carregat de pa, pus fregits, embotits, cafè, sucs, etc. A 5 km de l’hotel, alumnes i instructors van posar fil a l’agulla.

Part teòrica

La moto, equipament, proteccions, postura de conducció…

Part pràctica

Equilibri, posició sobre la moto, joc amb l’embrague, gestió de la mirada, frenades, girs…

Els assistents al curs van anar superant un darrere l’altre els diferents desafiaments del curs, aconseguint d’aquesta manera l’adquisició de les tècniques adequades per pilotar amb destresa, seguretat i aptituds la seva maxi trail.

Dinar

No us han dit mai que la lliçó entra amb aliment? O no era així la frase? La qüestió és que dominar aquestes màquines requereix energia, i aquesta cal reposar-la amb un dinar de categoria.

Tarda

Sabeu aquella sensació de tornar a pujar a la moto amb l’estómac somrient? Doncs us asseguro que fer-ho a la tarda per realitzar exercicis de major dificultat de manera progressiva, ve realment de gust. I és que haver escalfat i entrenat durant el mati, fa que les lliçons de la tarda, més complexes, s’aprofitin encara mes.

Sopar

Torna a tocar, entre companys, recuperar energia. Aquesta vegada comentant les experiències de tota la jornada. Com no pot ser d’una altra manera, a Cal Petit ofereixen un àpat boníssim (saben que avui se l’han guanyat).

Cap a casa…

Ep no, el curs segueix el diumenge!

La jornada comença amb escalfament al parking de l’hotel per donar inici a la ruta OffRoad del curs: Ni més ni menys que 40 km d’OffRoad. L’efecte de les pluges que comentàvem de la setmana passada no fa més que plantejar l’assumpte molt més interessant: Treball d’equilibri, de tacte d’embrague, posició… Tots els alumnes ho superen amb un notable èxit. Bona senyal.

Paisatges collonuts, terreny canviant (boscos, pistes enfangades, rius, graba…)

I després de tot plegat, un altre senyor dinar abans de posar punt i final a tota una experiència.

Resultat del curs?

Els participants han desenvolupat unes capacitats OffRoad que els habiliten per superar pràcticament qualsevol situació que puguin trobar-se fora de carretera, i per fer-ho, a mes, amb seguretat, aptituds i garanties. (Insistim: menjant molt i molt bé).

Com participar a un curs com aquest?

A motoristes.cat sabem que poques persones són capaces d’enfangar-se d’aquesta manera amb tanta passió, amb formació oficial i internacional de BMW Motorrad i amb tants km fora de pista amb maxi trails com ell: Parlem de l’Isaac Feliu, que a través de TwinTrail Experiences, imparteix aquests cursos únics a través de la seva OffRoad School.

Us assegurem que el curs val cada cèntim que costa, però si a sobre vols gaudir d’un 5% de descompte en la seva realització, pots fer-ho sent soci del motoristes.cat/club, el primer club de referència pels motoristes de Catalunya.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here