fbpx
Diumenge, octubre 2, 2022
HomeSeguretat viàriaConeixem la nova campanya de conscienciació dirigida als motoristes

Coneixem la nova campanya de conscienciació dirigida als motoristes

Buch: "Tots cometem errors quan conduïm i tots som responsables, però qui més hi perd són els motoristes"

“Tots cometem errors quan conduïm i tots som responsables, però qui més hi perd són els motoristes”.

Daquesta manera presentava ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, la nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit basada en la responsabilitat compartida de motoristes i de la resta de conductors en la prevenció d’accident de trànsit.

Buch ha comentat que “amb això no volem culpabilitzar els motoristes, ni molt menys, però sí recordar-los que en un accident de trànsit són qui hi tenen més a perdre”.

El conseller ha dit que “la campanya que avui presentem consta de 5 anuncis que busquen situacions simbòliques que representin el tipus d’accidents que tenim al nostre país”. El titular d’Interior ha afirmat que tot i que els anuncis estan protagonitzats per nens es basen en casos d’accidents reals.

Buch ha recordat que tot i que “des del 2010 s’ha aconseguit disminuir la mortalitat a les carreteres”, ara hi ha hagut un estancament d’aquest descens i “el que volem és anar a la reducció”. I ha ressaltat que “a dia d’avui ja són 39 els motoristes morts a les carreteres, amb edats compreses entre els 35 i els 64 anys. D’aquests, 6 de cada 10 han sigut en cap de setmana i amb motos de gran cilindrada”. En aquest sentit  ha afegit que “les causes més freqüents són les distraccions i la velocitat inadequada i en un 46% dels accidents no hi havia cap altre vehicle implicat”.

A la presentació també hi han assistit el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Andreu González.

Per la seva part, el director de l’SCT, ha destacat que “la formació i el reciclatge són molt importants” per evitar accidents entre els usuaris de motocicleta i en aquest sentit, ha destacat que iniciatives com la Formació 3.0 (sessions pràctiques de conducció de motocicleta en carreteres obertes) també contribueixen a la prevenció dels sinistres d’aquest col·lectiu. “Estem contents dels resultats de la Formació 3.0 i de cara a l’any que ve la continuarem fent i la reforçarem perquè està donant molts bons resultats”, ha dihttps://twitter.com/transit/status/1073231175785857026t.

Què en pensem nosaltres?

Creiem que l’accidentalitat en el nostre col·lectiu és la major, la més actual i la més apremiant problemàtica que ens afecta de manera directa, i que cal frenar-la JA.

Amb aquest article volíem obrir el debat i donar a conèixer la campanya. En una altra publicació redactada amb més temps plantejarem la nostra perspectiva al respecte, de manera dilatada i concreta. Tanmateix, però, hem de reconèixer que és necessari i positiu que des de les institucions es treballi en aquesta línia. Una línia que de ben segur pot millorar, que pot perfilar-se i que fins i tot pot contenir errors. Però és que la problemàtica és flagrant, és enorme, gravíssima i intolerable. Cal atacar-la.

La millor manera? Com diem esperem anar-la descobrint entre tots, vosaltres inclosos, però considerem que el primer pas per obtenir resultats és encarant el problema.

Videos publicats de la campanya

Podeu veure el dossier de premsa de la campanya sencera fent clic aquí.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here