Site icon Motoristes.cat

Handy – ESBK, la primera carrera de motociclisme paralímpic a Espanya

Finalment, i gràcies a la perseverança i als mèrits d’Álex Cruz i de Rubén Barea, entre altres, el motociclisme paralímpic aterra a casa nostra.

Aquesta nova competició tindrà lloc el dia 30 de juny i serà en categoria única, de la mateixa manera que es fa en les altres dues proves de referència (La Dream World Cup de Mugello o la International Bridgeston Handy Race de Le Mans).

A la foto: Diferents pilots amb diferents discapacitats, de diferents parts del món, a Mugello. Tots ells van competir amb un total de 35 participants discapacitats a la International Bridgestone Handy Race

Ara, gràcies a la Federació Valenciana de Motociclisme, a la Reial Federació Motociclística Espanyola i al Circuit Ricardo Tomo, tant ell com altres pilots podran competir a casa seva.

Els pilots participants tindran una tanda d’entrenaments, dues de classificació i una carrera.

La sortida, això si, serà llançada, mentre que la resta del reglament serà el mateix que el de ESBK.

A la foto: Ruben Barea, que va conèixer a Álex Cruz gràcies a l’associació “PilotosCapacitados”, i va estar amb ells seguint una jornada a Cheste.

El Rubén es un lesionat medul·lar (cua de cavall). El motociclisme de velocitat el va captivar, i va descobrir que era possible pilotar malgrat la seva discapacitat.

Es va comprar una moto, la va adaptar i després de tenir diverses experiències pilotant, va sol·licitar i li van concedir una cosa que des de l’associació portaven demanant feia molt de temps: Una carrera de motociclisme paralímpic.

Gràcies a l’impuls i la perseverança del pilot Álex Cruz i del Rubén, entre d’altres, el motociclisme paralímpic aterra al nostre país, deixant molt clar que les discapacitats físiques no són cap barrera per lliurar batalla en competicions de motociclisme.

A hores d’ara són tretze els inscrits provisionals: Nacho Pérez, Óscar Labiaga, Carlos Blanco, Juanma Ortiz, José Luis Peñacoba, José Ignacio Sáez, Antonio Montoya, Salvador de Manuel, Jordi Simón, Álex Cruz, Ezequiel Porcel, Luis Martínez Galindo i Rubén Barea.

Exit mobile version