Parenoelada motera 2019, un èxit pels més petits que demana responsabilitat als més grans

Malgrat que Creu Roja Joventut es va negar a participar en l’acte, s’han pogut repartir milers de joguines gràcies a l'Associació de Dones de Sant Josep

0
581

El grup Unlimited Racing Bike’s ho ha tornat a fer, ha tornat a esdevenir un nexe de solidaritat a favor de milers i milers de nens en risc d’exclusió social.

Com cada any, aquest grup motorista de Barcelona ha aconseguit reunir a milers de pares noel motoritzats per portar, com a mínim a cada moto, una joguina a estrenar per a un nen en risc d’exclusió social.

Cal dir que ha anat de ben poc que aquest any no es poguessin recollir els regals. I és que en cada edició de la Parenoelada aquesta tasca la realitzava Creu Roja Joventut, però 5 dies abans de la data prevista, es van fer enrere degut a que l’esdeveniment va en contra dels seus principis al voltant de la contaminació.Per fortuna, l’Associació de Dones de Sant Josep, malgrat el poc temps disponible, van assumir la responsabilitat de gestionar la recepció, classificació i entrega d’aquests milers de regals.


Polèmica en dos sentits: la contaminació i determinats comportaments indeguts al llarg del recorregut.

En aquesta línia diversos veïns i vianants de Barcelona han expressat a les xarxes socials el seu malestar per la contaminació alliberada al llarg de l’acte, precisament quan la ciutat comtal esta immersa en polèmiques contínues degut als alts nivells de contaminació ambiental i acústica als seus carrers.
Sense anar més lluny, el Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona Eloi Badia, feia aquesta piulada a Twitter, en què assegurava que demanaran que per l’any vinent no s’autoritzi la Parenoelada.

Creiem que les decisions i determinacions que no passen per un diàleg distès entre ambdues parts, seran un greu error, sobretot tractant-se d’un acte tant lloable com és el d’ajuntar milers de persones de manera festiva i alegre per fer regals als més necessitats.
De ben segur, seguríssim, que hi ha fórmules per poder seguir gaudint de la Parenoelada motorista a Barcelona respectant el medi ambient d’una ciutat que està crítica en un món que, de fet i com dèiem, ja fa molt tard per recuperar-se.
És innegable que la lluita contra el canvi climàtic ha de fer molts passos endavant al llarg de tota la nostra societat. Cal que tots, des del primer a l’últim, fem canvis cada dia més compromesos per afavorir la sostenibilitat de la nostra convivència en el si d’un planeta que ja fa tard per recuperar-se.

D’altra banda també ha causat polèmica i malestar veïnal i ciutadà el comportament de diversos motoristes que circulaven cremant pneumàtics, revolucionant les motos de manera estrident i molesta pels veïns, amb tubs d’escapament no homologats, i fins i tot segons es pot veure en imatges, algú portava la matrícula oculta amb un barret de pare noel.
No cal dir que aquests comportaments renyeixen amb la convivència ciutadana, que no van de la mà amb la solidaritat i que causen un malestar innecessari i injustificat a la resta de les persones.
Però també és cert que el motociclisme ha anat sempre lligat amb la ciutadania, amb grans i petits, i que ha lluitat a favor de les causes més nobles i solidàries. Les dues rodes motoritzades no s’identifiquen amb aquelles persones que es posen per damunt del benestar dels altres, ni per damunt de la seguretat i de la legalitat.


Fem un humil recordatori a totes les parts i persones que es vegin afectades tant positivament com negativament per aquest original i multitudinari acte de solidaritat

Tots estem aquí per aconseguir un món millor amb més justícia per les persones que ens envolten, tant per les més necessitades com per les que simplement conviuen en la mateixa ciutat. Cal que parlem, decidim i ens posem d’acord per buscar i trobar fórmules que ens permetin seguir convertint la nostra voluntat i també les nostres passions, en la consecució d’objectius que valguin la pena.


Parenoelada motoritzada solidària a Barcelona el 2020? Si
Respecte pel medi ambient a la ciutat, i pel benestar acústic i de comportament amb veïns i vianants de Barcelona? També

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here