fbpx
Dissabte, juliol 2, 2022
HomeNovetatsInterior acorda la imposició d'un impost sobre la conducció de motocicletes

Interior acorda la imposició d’un impost sobre la conducció de motocicletes

El Departament d’Interior, en coordinació amb la Direcció General de la Policia i el Servei Català de Trànsit han acordat l’entrada en vigor d’aquest nou impost coincidint amb l’inici del 2020.

La mesura, segons les paraules del conseller d’iinterior Miquel Buch manifestades a la roda de premsa d’aquest matí al Palau de la Generalitat, respon a la necessitat de cobrir costos de manteniment de les carreteres catalanes i autopistes. <<Degut a la situació de crisi i dèficit actual, ens veiem amb el compromís de replantejar el finançament de diverses estructures públiques i el cost del seu manteniment, fins i tot de les autopistes, el pas per les quals per part dels vehicles de dues rodes podria patir un increment del preu del peatge>>.

Palau de la Generalitat

D’aquesta manera, segons han explicat fonts del Departament, els titulars d’una motocicleta haurien d’assumir el pagament d’un impost per valor de 7 € anuals si la motocicleta té una cilindrada de fins a 500cc, i de 14 € si supera aquest cubicatge. A més, el cost de l’ús de les autopistes catalanes per motoristes es veurà incrementat en dos euros respecte al preu estàndard, degut segons fonts oficials, a la responsabilitat que se li pot exigir a aquest col·lectiu en compromís amb el manteniment de la xarxa viària catalana.

Els principals col·lectius motoristes del nostre territori s’han mostrat incòmodes amb la mesura, tot i que han assegurat complir-la.

______

És broooooma! De moment… ?

Bones festes #motoristes!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here