Interior acorda la imposició d’un impost sobre la conducció de motocicletes

0
1135

El Departament d’Interior, en coordinació amb la Direcció General de la Policia i el Servei Català de Trànsit han acordat l’entrada en vigor d’aquest nou impost coincidint amb l’inici del 2020.

La mesura, segons les paraules del conseller d’iinterior Miquel Buch manifestades a la roda de premsa d’aquest matí al Palau de la Generalitat, respon a la necessitat de cobrir costos de manteniment de les carreteres catalanes i autopistes. <<Degut a la situació de crisi i dèficit actual, ens veiem amb el compromís de replantejar el finançament de diverses estructures públiques i el cost del seu manteniment, fins i tot de les autopistes, el pas per les quals per part dels vehicles de dues rodes podria patir un increment del preu del peatge>>.

Palau de la Generalitat

D’aquesta manera, segons han explicat fonts del Departament, els titulars d’una motocicleta haurien d’assumir el pagament d’un impost per valor de 7 € anuals si la motocicleta té una cilindrada de fins a 500cc, i de 14 € si supera aquest cubicatge. A més, el cost de l’ús de les autopistes catalanes per motoristes es veurà incrementat en dos euros respecte al preu estàndard, degut segons fonts oficials, a la responsabilitat que se li pot exigir a aquest col·lectiu en compromís amb el manteniment de la xarxa viària catalana.

Els principals col·lectius motoristes del nostre territori s’han mostrat incòmodes amb la mesura, tot i que han assegurat complir-la.

______

És broooooma! De moment… ?

Bones festes #motoristes!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here