Com funciona la normativa d’aparcament de motos a Barcelona?

0
533

La ciutat comtal porta moguda una bona temporada en relació a qüestions ben diverses, una de les quals ve a ser la mobilitat dels vianants a les voreres.

Resulta que des de fa temps, s’havia estès la costum d’aprofitar la vorera per aparcar motos i scooters, quan realment, el reglament municipal només permet fer-ho en voreres de més de 3 metres d’amplitud, i de manera paral·lela a la calçada.

El cas és que com passa sovint, es comença fent una mica de més, més enllà del que està permès, i s’acaba exercint comportament desproporcionats. És el que ha acabat passant amb la manera d’aparcar les motos a Barcelona: La costum d‘aparcar-les de qualsevol manera a damunt de la vorera, s’havia convertit en un comportament tolerat.

Tot plegat derivava en estampes com la que compartia la Guàrdia Urbana de BCN al seu perfil de Twitter, en que ressenyava que només a la Vila de Gràcia, s’havien detectat més de 2.000 motos mal estacionades de manera habitual.

A partir d’ara, convindrà recordar més que mai, que només està permès estacionar les motos a BCN als llocs habilitats expressament a:

  • La calçada
  • Als aparcaments subterranis
  • A la vorera, a partir de 3 metres d’amplada i amb suficient distància dels passos de vianants, parades de bus i edificis.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here