Site icon Motoristes.cat

Especial atenció a la carretera aquest cap de setmana de Carnaval

Imatge del Servei Català de Trànsit

Fem extensiva l’alerta que ens ha fet arribar el Servei Català de Trànsit de cara a aquest cap de setmana

Darrere de la majoria d’accidents que causen víctimes mortals hi trobem l’alcohol, altres drogues i distraccions (especialment l’ús del mòbil). Com a motoristes som especialment vulnerables al comportament de tots els usuaris de la via. Si els mals hàbits durant la conducció al nostre voltant augmenten, el nostre risc de patir accidents també.

Davant d’això volem donar aquest toc d’atenció de cara als pròxims dies, en que la carretera serà, per desgràcia, un lloc menys segur del que ja ho és normalment. Caldrà més seny i més prudència.

Com comentàvem, els cossos policials exerciran més pressió de cara a aquestes infraccions que mencionàvem. El CME té previst realitzar 576 controls de drogues i alcohol a les nostres carreteres, dels quals 182 es realitzaran aquest cap de setmana. Policies Locals també reforçarà les seves actuacions al respecte en els seus àmbits municipals.

Si. D’entrada és temptador pensar que tot plegat respon a marejar la perdiu policialment de cara als conductors. Però la realitat és que en les tres campanyes preventives de control d’alcohol i de drogues del 2019, es van denunciar fins a 2.456 conductors per donar positiu en consum d’alcohol, i a 911 pel consum de substàncies estupefaents.

Són xifres altíssimes, i aquest any ja portem 5 víctimes mortals més (18 en total) que les que duiem l’any passat en les mateixes dates. No hi ha marge, tots hem de posar de part nostra a la carretera. Si ja actuem bé, caldrà ser una mica més prudents pel que fa als vehicles que ens envolten.

Recordem

El consum d’alcohol comporta:

El consum de substàncies estupefaents provoca:

L’únic que ens val és la taxa 0,0

Exit mobile version