Aclarim del tot quan i com podrem gaudir d’anar amb moto

La "Fase 2" no és una carta blanca per circular per la província. És el que és, i si no tenim una segona residència dins de la província, ens tocarà esperar a la "Fase 3".

0
3085
Desconfinament en moto
Desconfinament en moto

Article desactualitzat degut als canvis realitzats pel govern central. Seguiu l’actualitat en les publicacions més recents.

Amb l’esquelet del pla de desescalada del confinament sobre la taula ja podem dibuixar, amb força exactitud, de quina manera podrem anar gaudint d’anar amb moto.

Realment no té gaire secret, perquè al cap i a la fi el que ens afecta en relació a la moto és força concret.

Tot plegat com ja sabeu es reparteix en fases: cada fase dura dues setmanes i l’ús que puguem fer de la moto en una fase o una altra serà diferent.

Fase 0: del 28 de febrer al 10 de maig

*Recordem que la previsió de dates és orientativa i es regirà pel desenvolupament del Covid al país.

Fins a dia d’avui i durant el confinament son molts els que han tingut l’oportunitat d’assistir als seus llocs de treball amb moto. Al nostre fòrum n’hem conegut uns quants i la veritat és que de ben segur que anar a la feina mai havia valgut tant la pena. Això o realitzar la compra amb moto, si ens és suficient una reduïda capacitat de càrrega, són tasques que fins a dia d’avui es poden anar desenvolupant amb la moto, sumant-hi l’assistència a animals que estiguin a càrrec nostre, la cura a persones dependents o el manteniment d’horts dins de la mateixa província.

De cara a l’esport, en aquesta fase es permet, a partir del dia 2 de maig, la realització d’activitats esportives que no siguin de contacte com anar en bicicleta, patinar, etc, si es realitzen de manera unipersonal i amb els mitjans de protecció adequats. Podem entendre el motociclisme com a un esport? Bueno, la pregunta és més aviat si el govern central el pot entendre com a tal. Nosaltres no comptem en que es pronunciïn al respecte, tot i que considerem que ho haurien de fer.

En principi aniríem descartant sortir en moto durant aquesta fase en motiu de l’esport.

Fase 1: de l’11 al 24 de maig

En aquesta fase es comença a permetre que persones que resideixen en un mateix domicili es desplacin amb el mateix vehicle. Per tant, totes aquelles tasques que podíem fer durant la Fase 0 d’anar a comprar, a atendre horts familiars o a dur menjar a persones que no poden valdre’s per si mateixes, les podríem fer amb la persona que conviu amb nosaltres. És poquet però pot donar aire a la nostra parella si només gaudeix de la moto anant de paquet.

Pel que fa a la pràctica esportiva en aquesta fase, es comenta que es podran realitzar activitats en instal·lacions esportives a l’aire lliure i sense públic, amb cita prèvia en centres esportius que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris. Considerem que aquí hi caben la pràctica de tandes en circuit i el motocròs, i a més ens resulta bastant obvi que hauria de ser així, però cal un pronunciament del govern al respecte per poder-ho interpretar així.

Aquí encara hi tenim esperança, caldrà esperar a veure si es pronuncien.

Fase 2: del 25 de maig al 7 de juny

Aquesta fase és la que ens comença a donar espai per gaudir de la moto amb cara i ulls, almenys pels més afortunats. Ens permet desplaçar-nos a segones residències sempre i quan estiguin dins de la mateixa província. És collonut, no és perfecte, però dotarà d’oxigen a tots aquells que gaudeixin d’una segona residència dins de la província.

No ens confonguem, perquè no és una carta blanca per circular per la província. És el que és, i si no tenim una segona residència dins de la província, nosaltres interpretem que no hi ha manera de gaudir d’aquesta fase. Si sortim sense anar a una segona residència nostra i ens identifiquen, serem denunciats amb sancions considerables. Com us podeu imaginar caldrà justificar amb els certificats corresponents el desplaçament, segurament donant fe de que anem a una segona residència nostra, i ho comprovaran. Mentir en coses així és mala idea, així que si no tenim una segona residència a la província, oblidem-nos d’aquesta fase.

Fase 3: del 8 al 21 de juny

En aquesta fase s’inicia el procés de flexibilitat de la mobilitat general, permetent la mobilitat per fora de la nostra província i la possibilitat de recórrer quilòmetres al llarg de tot el país.

Sens dubte és aquest el període de dates que podem anhelar amb més ambició, ja que tots els anteriors, si bé els podem aprofitar si en tenim l’oportunitat, no deixen de ser petites mossegades, i estarem d’acord en que ja tenim força gana.

Molts ànims motoristes que ja queda menys.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here