La DGT aprova l’homologació de cursos de conducció segura de motos

De cursos n’hi haurà de dos tipus: Un per motos i ciclomotors destinat a la conducció en zona urbana, i un altre per motos en carreteres convencionals.

0
300

Els cursos permetran no només la millora de les aptituds i habilitats durant la conducció, sinó que serviran per la suma de punts del carnet de conduir als conductors de moto i de ciclomotor.

La raó per la seva creació es fonamenta en millorar la formació certificada de qualitat de la que puguin disposar els conductors, i per poder-los realitzar caldrà posseir els carnets de conduir pertinents. Es treballaran aspectes com la tècnica de conducció i l’anticipació a les situacions de risc.

La creació d’aquests cursos s’ha confirmat després d’una bona temporada de rumors a través de l’aprovació d’uns certificats de qualitat. En aquests s’hi estableixen uns punts imprescindibles que cal que compleixin aquests cursos per ser homologats, i que fan referència al contingut, als seus formadors i a les instal·lacions on es realitzin.

Pel que fa als seus continguts aquests versaran sobre tota la diversitat d’aspectes que tenen incidència en l’accidentalitat durant la conducció de la moto: distraccions, excessos de velocitat, l’equipament amb proteccions que més ens convé, circulació en condicions meteorològiques complicades, etc.  

De cursos això si n’hi haurà de dos tipus: Un per motos i ciclomotors destinat a la conducció en zona urbana, i un altre per motos en carreteres convencionals. La seva durada serà de 8 hores com a mínim i contindran una part teòrica i una altra de pràctica.

Si tens una empresa i vols informar-te de la possibilitat d’impartir aquests cursos pots visitar la web d’ENAC.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here