fbpx
Dimarts, agost 9, 2022
HomeSeguretat viàriaLa DGT aprova l’homologació de cursos de conducció segura de motos

La DGT aprova l’homologació de cursos de conducció segura de motos

De cursos n’hi haurà de dos tipus: Un per motos i ciclomotors destinat a la conducció en zona urbana, i un altre per motos en carreteres convencionals.

Els cursos permetran no només la millora de les aptituds i habilitats durant la conducció, sinó que serviran per la suma de punts del carnet de conduir als conductors de moto i de ciclomotor.

La raó per la seva creació es fonamenta en millorar la formació certificada de qualitat de la que puguin disposar els conductors, i per poder-los realitzar caldrà posseir els carnets de conduir pertinents. Es treballaran aspectes com la tècnica de conducció i l’anticipació a les situacions de risc.

La creació d’aquests cursos s’ha confirmat després d’una bona temporada de rumors a través de l’aprovació d’uns certificats de qualitat. En aquests s’hi estableixen uns punts imprescindibles que cal que compleixin aquests cursos per ser homologats, i que fan referència al contingut, als seus formadors i a les instal·lacions on es realitzin.

Pel que fa als seus continguts aquests versaran sobre tota la diversitat d’aspectes que tenen incidència en l’accidentalitat durant la conducció de la moto: distraccions, excessos de velocitat, l’equipament amb proteccions que més ens convé, circulació en condicions meteorològiques complicades, etc.  

De cursos això si n’hi haurà de dos tipus: Un per motos i ciclomotors destinat a la conducció en zona urbana, i un altre per motos en carreteres convencionals. La seva durada serà de 8 hores com a mínim i contindran una part teòrica i una altra de pràctica.

Si tens una empresa i vols informar-te de la possibilitat d’impartir aquests cursos pots visitar la web d’ENAC.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here