Categories
Rutes i esdeveniments Seguretat viària

Manifestació de Motoristes pel dret a la vida i a la mobilitat en llibertat (13 juny) a Barcelona i Girona

Motoristes! La Imu, una ONG de referència del motociclisme a tot l’estat, convoca una manifestació per la defensa del dret a la vida, pel dret a la seguretat, pel dret a la mobilitat en llibertat de les persones, per a que es compleixi la llei i les administracions públiques respectin l’ordenament jurídic pel que fa als drets dels motoristes.

Des de motoristes.cat volem recolzar aquesta manifestació, que a Catalunya es convoca tant a Girona com a Barcelona, a banda de multitud de poblacions de fora de Catalunya. El mal estat del paviment de les carreteres, la poca presència de sistemes de protecció dels guarda-rails, les mesures de la DGT que empenyen als ciutadans a deixar la moto de banda i d’altres mesures que a continuació veureu llistades entre les demandes de la IMU, ens fan entendre com a necessària la unificació del col·lectiu motorista per reclamar una sèrie de mesures que no admeten més demora.

Les demandes de la manifestació són les següents:

 • Que es protegeixin tots els guarda-rails amb sistemes de protecció per a motociclistes seguint el dictat de l’article 14 de la Constitució sobre la no discriminació.
 • Que el paviment de carreteres i carrers garanteixi la seguretat de rodament en les nostres vies públiques, mantenint la uniformitat estructural i de fregament legalment establertes i la neteja adequada.
 • Que les marques vials garanteixin la seguretat de rodament en les nostres vies públiques, mantenint el nivell de fregament adequat.
 • Que senyalitzin de manera adequada i complint amb la llei tots els perills.
 • Que la DGT deixi d’assetjar els ciutadans motociclistes tractant d’imposar mesures de desencoratjament a l’ús de les motocicletes, dificultant l’accés al nostre mitjà de mobilitat personal.
 • Que la DGT i la resta de les administracions públiques competents en matèria de vigilància de la seguretat viària, vigilin també els incompliments legals relatius a el mal estat de conservació de les carreteres.
 • Que es millori la investigació dels sinistres de trànsit, identificant els factors reals directes o indirectes dels nostres accidents per determinar les mesures preventives adaptades a la realitat de les circumstàncies. Sol·licitem un protocol d’investigació d’accidents de trànsit per a tots els cossos policials i la unificació de la formació dels investigadors.
 • Que les fiscalies de seguretat viària persegueixin als responsables que, tenint l’obligació de mantenir la carretera en les millors condicions possibles de seguretat viària, no restitueixen la seguretat de la via (article 385.2 de el Codi Penal).
 • Que els ajuntaments reconeguin la motocicleta com un mitjà de transport d’alta eficiència, permetent el seu ús en zones de baixes emissions.

També es demana que:

 1. S’incrementi la velocitat a les autopistes a 130 km / h seguint les consideracions de 16 països de la Unió Europea i la unificació del criteri.
 2. Es reformi el Reglament General de Circulació permetent l’ús d’intercomunicadors en els cascos de protecció i la circulació pel voral practicable en casos de congestió estàtica del trànsit a velocitat moderada.
 3. Es redueixi l’IVA dels equips de seguretat per a motociclistes.
 4. Es redueixi el pagament d’ús d’autopistes de peatge per a motocicletes, no equiparant-les als vehicles turisme i establint-les en una escala inferior i proporcional a el desgast derivat de les seves instal·lacions.

I finalment, escoltades les intencions de les nostres administracions públiques, es sol·licita que:

 1. No s’implanti com a obligatori l’ús d’equipament d‘airbag.
 2. Retirada de l’apartat 3, del Component 1 de el Pla de Recuperació, transformació i Resiliència per a la creació d’una “Llei de Mobilitat i Finançament de l’Transport” No establint peatges o cap pagament per l’ús de carreteres convencionals i autovies, recordant a les nostres administracions públiques que cobren denúncies, taxes i impostos suficients per sufragar el seu manteniment, derivats de l’ús i gestió de vehicles.

La manifestació tindrà lloc el 13 de juny a les poblacions de:

I també a: Alicante, Cadiz, Castelló, Ceuta, Córdoba, Donosti, Gijon,, Granada, Jaen, Leon, Logroño, Madrid, Malaga, Melilla, Merida, Palma de Mallorca, Santander, Sevilla, Valencia, Valladolid, Vigo i Zaragoza.