Site icon Motoristes.cat

Manifestació de Motoristes pel dret a la vida i a la mobilitat en llibertat (13 juny) a Barcelona i Girona

Manifestació motoristes

Motoristes! La Imu, una ONG de referència del motociclisme a tot l’estat, convoca una manifestació per la defensa del dret a la vida, pel dret a la seguretat, pel dret a la mobilitat en llibertat de les persones, per a que es compleixi la llei i les administracions públiques respectin l’ordenament jurídic pel que fa als drets dels motoristes.

Des de motoristes.cat volem recolzar aquesta manifestació, que a Catalunya es convoca tant a Girona com a Barcelona, a banda de multitud de poblacions de fora de Catalunya. El mal estat del paviment de les carreteres, la poca presència de sistemes de protecció dels guarda-rails, les mesures de la DGT que empenyen als ciutadans a deixar la moto de banda i d’altres mesures que a continuació veureu llistades entre les demandes de la IMU, ens fan entendre com a necessària la unificació del col·lectiu motorista per reclamar una sèrie de mesures que no admeten més demora.

Les demandes de la manifestació són les següents:

També es demana que:

  1. S’incrementi la velocitat a les autopistes a 130 km / h seguint les consideracions de 16 països de la Unió Europea i la unificació del criteri.
  2. Es reformi el Reglament General de Circulació permetent l’ús d’intercomunicadors en els cascos de protecció i la circulació pel voral practicable en casos de congestió estàtica del trànsit a velocitat moderada.
  3. Es redueixi l’IVA dels equips de seguretat per a motociclistes.
  4. Es redueixi el pagament d’ús d’autopistes de peatge per a motocicletes, no equiparant-les als vehicles turisme i establint-les en una escala inferior i proporcional a el desgast derivat de les seves instal·lacions.

I finalment, escoltades les intencions de les nostres administracions públiques, es sol·licita que:

  1. No s’implanti com a obligatori l’ús d’equipament d‘airbag.
  2. Retirada de l’apartat 3, del Component 1 de el Pla de Recuperació, transformació i Resiliència per a la creació d’una “Llei de Mobilitat i Finançament de l’Transport” No establint peatges o cap pagament per l’ús de carreteres convencionals i autovies, recordant a les nostres administracions públiques que cobren denúncies, taxes i impostos suficients per sufragar el seu manteniment, derivats de l’ús i gestió de vehicles.

La manifestació tindrà lloc el 13 de juny a les poblacions de:

I també a: Alicante, Cadiz, Castelló, Ceuta, Córdoba, Donosti, Gijon,, Granada, Jaen, Leon, Logroño, Madrid, Malaga, Melilla, Merida, Palma de Mallorca, Santander, Sevilla, Valencia, Valladolid, Vigo i Zaragoza.

Exit mobile version