Site icon Motoristes.cat

Ruta Mototurística Valls 2021 – Crònica

Un article de @jordiTR63

Holas!

EL 19/6 va començar com un dia lleganyós, tapat de núvols …. no plovia però semblava que podria fer-ho en qualsevol moment. La temperatura, però, era força bona . Durant tot el dia ens vam moure entre els 21º i els 27º, segons el lloc i l’hora. La xafogor … intensa!

Sobre les 08:00 vaig arribar al punt de sortida, al poc arribava en @1nanu, els @cargols2rodes, en @Herman i en @Nikokaos & parella.

Tot estava molt ben preparat. Vam fer les acreditacions, prendre un cafetó i preparar-nos per la sortida.

Va començar a gotejar, poca cosa però enfangada, com per tota Catalunya es veu. Màquines i pilots anaven quedant pringats de fang i encara no havíem ni començat.

Com que teníem dorsals diversos en sortir ens vam esperar fins que va sortir l’últim per anar plegats. Eren sobre les 10h.

Festival de corbes en dues grans etapes :

Bucle Oest: Valls – Prades – Priorat – Valls de 219 km al mati
Un breu refrigeri sobre les 15:00 a Valls, al punt de sortida-arribada
Bucle Est: Valls – El Catllar – Llorac – Conesa – Valls de 190 km a la tarda

La organització es va preparar un recorregut a base de corbes i mes corbes per les esplèndides carreteres de les comarques de Tarragona. 

Personalment he de dir que en un moment o altre ja m’havia fet molts de els trams escollits, excepte un que es el que va des de Escaladei fina a tocar de Torroja del Priorat. Una pista asfaltada, sense nomenclatura de carretera que crec que va ser la mes delicada, sobretot si anaves amb cert tipus de moto esportiva… cap problema per les trail.

Vaig gaudir de tot el recorregut, però particularment del bucle de la tarda on vaig tornar a passar per on no ho havia fet fa molts anys, la mini-carretereta entre Vila-Rodona i Aiguaviva TV2443 i altres trams fantàstics com la TV2441 entre Ranxos de Bonany i Santes Creus o la T201 entre Esblada i Santa Coloma de Queralt

Durant tot el dia, això si, vam anar entomant gotellades de pluja fangosa, no molt abundants però que t’anaven deixant cobert de fanget.

No ens vam perdre en cap moment i vam passar per tots el punts de control. Cap incident remarcable. Segons sembla vam arribar al voltant de les posicions 50º, tot i que eren unes 130 motos i de fet vam sortir força tard.

Una jornada motera collonuda 

Algunes dades personals :

– +/- 7,5 hores en marxa (en els 2 bucles).
502 Km recorreguts entre els dos trams i els viatges d’anada i tornada a Valls des de casa.
Consum mitja de la VStrom 4,3 litres/100 kms …es una meravella i va com una seda !!!. 
Bridgestone Battlax Adventure A41 : Els pneumàtics que porto…. molt bé!. Jo soc de secà, motocilísticament parlant. Rodar plovent o en asfalt mullat no em fa gens de gràcia.

Ens vam trobar tot tipus de superfície, de completament eixuta i super ben pavimentada a trossos bruts i terrosos o pistes asfaltades.
Amb el xip-xap de la pluja de fang no hi havia moooolta aigua, però si el que per mi es pitjor… aquella brutícia relliscosa que es fa al principi de la pluja i que quan plou fort esbandeix … però no s’esbandia !!!
Però amb els A41 i el control de tracció vaig anar fenomenal… saltava si ho havia de fer però perfecte. Als trams de la tarda ja tenia el feeling que m’agrada i em vaig atrevir a enxufar una mica mes … 

Aquest matí li he fet un bon “massatge” a la VStrom… neteja acurada del fang sec, que de fet es converteix en pols, engreixada de cadena i revisió de pressions de rodes… Redy to Race again! 

De fotos i vídeos …. 0. Portava la càmera però al final no la vaig ni muntar. I amb el mòbil dedicat a GPS i ancorat a la moto, al final per no treure-posar … no fotos. Llàstima. Em quedo amb la de la sortida, les que ens van fer en alguns punts del recorregut i que suposo publicaran en breu i la que adjunto, amb el permís d’en @Nikokaos (es de la seva càmera) i que ens va fer a tota la colla un altre participant al final del recorregut, a Valls:

I unes captures dels tracks penjats a Wikiloc:

Molta moto en molt bona companyia.
Gràcies a tots per un dia perfecte !!!

Salut i gasssss!

Exit mobile version