Site icon Motoristes.cat

Bassella – El Miracle – Santuari del Pinós (Crònica)

Suzuki Jordi TR63

Un article de @JordiTR63

Holas!

Ara que estic apurant els dies de vacances , ja de “Rodriguez”, tenia pensat fer un bon tomb. La previsió meteorològica per la setmana no pinta gens bé i avui dimecres semblava el mes adient en termes de no-pluja.

Ahir al vespre vaig decidir que sortia i anava fins al Museu de la Moto de Bassella, que fa anys que no el visito, i aprofitava per fer una ruta per el Solsonès.

El Recorregut

Costa del Garraf – Vilafranca del Penedès – Igualada – Prats del Rei – Calaf – Torà – Sanaüja – Madrona – Bassella (Museu de la Moto) – Madrona – Clarà – Solsona – El Miracle – Su – Santuari de Pinós – Calaf – Igualada – La LLacuna – Pantà de Foix – Costa del Garraf : 335 kms

La fresca ha acompanyat tot el dia amb puntes de “fred” com els 16º a La Lacuna, la pluja ha aparegut de tornada…

De casa a Sanaüja no te mes interès …. a no ser el tram de Prats del Rei per la BV1031 que sempre es bo de fer.

Una parada al Cal Jaumet a Torà a fer un cafetó desprès dels primers 90 kms :

Aquí començaven els camins rurals asfaltats que tant m’agraden i que m’havien de portar per la C149 fins la cruïlla de Madrona i d’aqui a la C14 per arribar a Bassella.

A les 10:45 a Bassella davant de la porta del Museu de la Moto : Dimecres tancat

Amb això apareix quelcom increïble : Un senyor amb un Morgan 3 Wheeler …. un senyor anglès que està de turista per aquestes contrades i que va entrar per Santander fa una setmana.
Venia a veure el Museu i el pobre s’ha quedat de pedra. Hem estat xerrant i admirant el cotxe, que es una virguería, molt anglès. L’home també li van les motos , te una BMW que no us sabria dir quina es.
Estava fascinat per les carreteres que ha anat fent des de Cantabria fins aquí , i del clima. 23º i quatre gotes en un dia semi-assolellat son per un anglès el tròpic. Un home molt simpàtic amb el qual li he posat una mica d’oli al meu anglès …

I com que soc un carallot amb el tema de les fotos …. no n’he fet cap a l Morgan 3 Wheeler !!!! . Seria això:

Tornada per la C14 per recuperar la carretera rural que passant per Madrona m’ha de portar fins al Santuari de Pinós passant per Solsona. Son uns 60 kms

El dia anterior havia plogut. Tot està humit i fresc, es una passada anar fent la ruta entre camps, boscos, masos impressionants, ermites perdudes i camins OFF
Es veu que han adobat els camps i amb la pluja està tot remenat. La oloreta et va acompanyant tota la estona …
La carretera, bruta per les avingudes d’aigua, els tractors que van i venen, la pinassa….i humida.

Parada a El Castellvell un mirador sobre de Solsona
De Solsona cap a El Miracle per la C75 fins agafar la LV3002.
Sortint de El Miracle fins a Su per agafar el camí de Pinós a Ardévol fins arribar al Santuari

Al Santuari em trobo amb una colla de , com a mínim, 10 motos. Estan visitant el Centre Geodèsic de Catalunya.
Venen de Prats de Lluçanés i voltants. Xerrem, com no, de motos …. surten cada dimecres, no perdonen!!!…. kgontal no veig el dia de jubilar-me!!!!

Em faig un entrepà una birreta i un cafè i comença a fer ventet i caure gotes… Es l’hora de tirar milles.

Per la B300, camps i boscos, fins a Calaf. La pluja segueix… gotejant amb mes o menys intensitat de tal manera que al arribar a Prats del Rei ja paro i em poso el impermeable.
Torno a fer, en sentit invers al del mati la BV1031. Ara ,però, amb menys gas. Suavitat i fre motor que està tot molt relliscós. El TC es una gran ajuda en aquests casos i et dona molta confiança. Els Bridgeston Battlax A41 es comporten correctament.

Un tros de autovia fins a Igualada i aquí via la C37 cap a La LLacuna, on se’m ha encès el warning de la bufeta i m’he aturat a fer un cigarret i a alleugerar-me!

D’ aquí a Sant Martí Sarroca , Pantà de Foix i Costa del Garraf.

No m’agrada anar en moto amb pluja-mullat, però avui m’ho he passat molt bé. De fet circular entre setmana i per llocs on quasi mai hi ha trànsit és una meravella.
De tant circular per carreteres brutes i plovent, la VStrom i jo (sobretot ella…) hem quedat ben marranos. Un cop a casa una netejada i una greixada de cadena. Ready to Ride again!

Kilòmetres : 335
Consum : 4,4 litres/100

Adjunto un mapa del WikiLoc : Esta malament. S’observa que entre Calaf i el que seria La Llacuna hi ha una recta …. no pas!… es que em vaig deixar en pausa el WikiLoc al parar a posar-me el impermeable i no ho vaig descobrir fins la següent parada…

Vídeo-Resum de la ruta

Salut i gasssss!


Exit mobile version