fbpx
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeRutes i esdevenimentsTrobada Nacional Bassella 2021

Trobada Nacional Bassella 2021

Moltes gràcies a tots per gaudir de l’experiència, i per gaudir de la moto des del companyerisme, el respecte i la passió que fonamenten aquesta comunitat. Va ser un plaer conèixer-nos en persona!

Motoristes! El passat diumenge els companys de motoristes.cat vam tenir l’oportunitat de rodar plegats fins a la Trobada Nacional Bassella 2021, una jornada organitzada, preparada i desenvolupada pels mateixos membres de la comunitat, i que ens va permetre gaudir de rutes carregades de paisatges impressionants i de bones carreteres des de tots els punts del territori, que ens portarien fins al Museu de la Moto de Bassella, a on ens esperaria el senyor Estanislau Soler.

En @cargol2rodes i la @mamienmoto van ser els impulsors i organitzadors de tota l’experiència, que implicava no només la seva idea, sinó també l’assistència controlada dels assistents, la gestió de la visita al Museu, la creació de les samarretes commemoratives de la jornada i, finalment, la reserva i gestions amb el restaurant del dinar: Can Pep.

El desenvolupament de tota ruta en moto en grup implica també una sèrie d’aspectes d’importància, no només des de la vessant planificadora sinó també des de l’operativa, i dels quals en depenen tots els seus assistents. Aquesta tasca la van dur a terme diversos companys del fòrum que, atenent al seu compromís, al seu coneixement del territori i a la seva experiència de pilotatge en moto, van fer-se càrrec dels trajectes que ens portarien fins al Museu de la Moto. Aquests companys van ser:
@cargols2rodes (Zona Lleida)
@Serra ( Zona Girona)
@Nikokaos ( Zona Girona)
@1nanu ( Zona Barcelona )
@jordiTR63 ( Zona Tarragona )
@Carmeta ( Zona Tarragona )
@mami_en_moto ( Zona Catalunya Central i Catalunya Nord)

Instruccions en PDF, punts de pas, càlculs d’horaris i punts de trobada, a més de l’oferiment de contacte telefònic per a qualsevol qüestió relacionada amb la ruta, van ser només l’inici de la tasca que van dur a terme aquests organitzadors de cara a aconseguir una bona experiència per la resta d’assistents, i que va prosseguir amb un desenvolupament operatiu segur pel que fa a la conducció, i també impressionant pel que fa a l’experiència del recorregut.

Un cop al Museu de la Moto de Bassella vam tenir l’oportunitat de posar-nos cara xerrant una estona, i de gaudir d’una excepcional visita guiada a aquestes instal·lacions de referència, de les quals en publicarem un article dedicat a aquestes i a la gent que el gestiona.

Arribada a Bassella

Al llarg de la visita vam poder veure de ben aprop moltíssims models de motos clàssiques restaurades. El millor i més valuós de tota la visita, però, no van ser ni aquestes motos ni tampoc l’impressionant exposició de Montesa de la planta inferior museu, que en commemora el 75è aniversari amb un gran repartiment de motos de la mítica firma catalana, sinó que el més preuat que ens vam endur de la visita foren les explicacions, les experiències, les anècdotes i l’acompanyament del senyor Estanislau Soler i Rafart.

M’atreviria a assegurar que cap dels usuaris d’aquesta comunitat gaudeix de la moto únicament, ja no només com a mitjà de transport, sinó que ni tan sols ho fa només com a eina per viure una passió tant intensa i completa, sinó que per nosaltres les motos també són part de qui som, de qui eren els nostres avis, i també són part de com sentim i de com vivim aquesta vida. Tot això no seria possible sense la veu d’aquelles persones grans que han viscut la moto des de petits, com és el cas de l’Estanislau, que fou pilot de motocròs i enduro durant la seva joventut, i que a més és fill de Màrius Soler i germà de Toni Soler, un dels pilots d’enduro més excepcionals del seu moment. Actualment és president de la fundació Mario Soler, l’entitat administradora dels Museus de la Moto de Bassella i de Barcelona, uns museus que es van crear a partir de la col·lecció creada pel seu pare i ampliada per ell i el seu germà Toni.

Un cop finalitzada la visita vam fer cap a Can Pep, a on vam gaudir d’un àpat ben bo i complert, en el que vam tenir l’oportunitat d’entaular-nos amb la resta de companys de la comunitat. Un servidor va gaudir especialment a taula de la companyia de l’Arnau i la Judit, una parella collonuda, i també de la Mercè i l’Edu, dos companys que es dediquen a professions que hom admira especialment (i de fet exercides per altres companys també presents), de les quals va ser un luxe conèixer-ne experiències de primera mà: L’educació secundària a l’actualitat i la professió sanitària de primera línia.

I del restaurant vam emprendre la ruta de tornada, novament a càrrec dels respectius organitzadors operatius dels diferents traçats.  

Moltes gràcies a tots per gaudir de l’experiència, i per gaudir de la moto des del companyerisme, el respecte i la passió que fonamenten aquesta comunitat, i especialment als organitzadors per fer possible aquesta jornada. Va ser un plaer conèixer-vos a tots en persona!

Els que us vau quedar sense samarreta de la sortida teniu una nova oportunitat d’aconseguir-ne una fent clic aquí.

GAS!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here