Husqvarna Norden 901

La Norden 901 té un preu de sortida de 14.349€, similar al d’altres models de la competència com la KTM 890 Adventure o la Triumph Tiger 900 Rally Pro.

0
658

Fundada l’any 1903, Husqvarna Motorcycles és una de les marques més antigues que encara segueixen en actiu. En la seva dilatada història, ha deixat un llegat marcat per innovacions i avenços que van marcar un abans i un després en la indústria. Alguns exemples d’aquest caràcter revolucionari son els nombrosos títols obtinguts durant la dècada dels 60 (14 títols mundials de Motocross, 24 campionats europeus d’Enduro i 11 victòries a la Baixa Califòrnia) o la Husqvarna 500 4 temps de 1983. Aquesta moto off-road, caracteritzada per la seva gran lleuregesa i maniobrabilitat, va ser la pionera d’una nova generació de motocicletes de competició en la categoria off-road.

Model de 1987


Actualment, la firma d’origen suec, segueix sent un dels referents del mercat, combinant a la perfecció la tradició i l’essència de la seva història amb l’aposta clara per la innovació i tecnologia més avançada.


Husqvarna Motorcycles compta amb models per als segments d’enduro, motocross, supermoto, dual-sport, street i travel. A nivell competitiu, la firma participa en campionats mundials de motocross, supercross, enduro, supermoto i rally.


Norden 901


La Norden 901 és la moto ideal per a viatges de molts quilòmetres, especialment si la nostra ruta comprèn terrenys de tot tipus. Aquesta còmoda i polivalent adventure touring de xassís multitubular d’acer i basculant d’alumini, incorpora un motor bicilíndric en paral·lel de 889cc amb una potència de 105CV.

Compta amb una forquilla davantera invertida WP APEX de 43mm i 220mm de recorregut i un amortidor posterior WP APEX amb un recorregut de 215mm. Ambdós amortidors son fàcilment ajustables per tal de poder-se adaptar a les característiques del terreny i a la càrrega que porti la moto.


Altres característiques a tenir en compte són el canvi de 6 marxes amb sistema de canvi ràpid Easy Shift, la refrigeració líquida amb intercanviador de calor aigua/oli, arrencament electrònic i embragatge antihopping PASC™ accionat mecànicament. A més, també compta amb frens ABS en corba de Bosch, control de tracció MTC en corba. En relació al frens, incorpora 2 pinces de 4 pistons muntades radialment al fre davanter i una pinça flotant de 2 pistons al fre posterior.


Ergonòmicament, aquesta moto compta amb un seient ajustable a dues alçades i un manillar dissenyat per adaptar-se a tot tipus de conducció.

La Norden 901 disposa de quatre modalitats de pilotatge: Street, Rain, Offroad i Explorer (opcional). En funció de l’opció seleccionada, la motocicleta varia els paràmetres d’acceleració, control de tracció i potència màxima. L’estabilitat, la lleugeresa i l’agilitat en els tombs, son altres de les característiques d’aquesta motocicleta.


Pel que fa a la connectivitat, aquesta moto disposa, opcionalment, de l’aplicació Ride Husqvarna Motorcycles. Aquesta aplicació disponible per a Android i iOS, permet comunicar-se, escoltar música, planificar la ruta i també serveix de navegador. Tot això, durant el trajecte, a través de tecnologia Bluetooth i gràcies a la pantalla TFT de 5 polzades amb què compta la moto.

La Norden 901 té un preu de sortida de 14.349€, similar al d’altres models de la competència com la KTM 890 Adventure o la Triumph Tiger 900 Rally Pro.