Site icon Motoristes.cat

Husqvarna Norden 901

Fundada l’any 1903, Husqvarna Motorcycles és una de les marques més antigues que encara segueixen en actiu. En la seva dilatada història, ha deixat un llegat marcat per innovacions i avenços que van marcar un abans i un després en la indústria. Alguns exemples d’aquest caràcter revolucionari son els nombrosos títols obtinguts durant la dècada dels 60 (14 títols mundials de Motocross, 24 campionats europeus d’Enduro i 11 victòries a la Baixa Califòrnia) o la Husqvarna 500 4 temps de 1983. Aquesta moto off-road, caracteritzada per la seva gran lleuregesa i maniobrabilitat, va ser la pionera d’una nova generació de motocicletes de competició en la categoria off-road.

Model de 1987


Actualment, la firma d’origen suec, segueix sent un dels referents del mercat, combinant a la perfecció la tradició i l’essència de la seva història amb l’aposta clara per la innovació i tecnologia més avançada.


Husqvarna Motorcycles compta amb models per als segments d’enduro, motocross, supermoto, dual-sport, street i travel. A nivell competitiu, la firma participa en campionats mundials de motocross, supercross, enduro, supermoto i rally.


Norden 901


La Norden 901 és la moto ideal per a viatges de molts quilòmetres, especialment si la nostra ruta comprèn terrenys de tot tipus. Aquesta còmoda i polivalent adventure touring de xassís multitubular d’acer i basculant d’alumini, incorpora un motor bicilíndric en paral·lel de 889cc amb una potència de 105CV.

Compta amb una forquilla davantera invertida WP APEX de 43mm i 220mm de recorregut i un amortidor posterior WP APEX amb un recorregut de 215mm. Ambdós amortidors son fàcilment ajustables per tal de poder-se adaptar a les característiques del terreny i a la càrrega que porti la moto.


Altres característiques a tenir en compte són el canvi de 6 marxes amb sistema de canvi ràpid Easy Shift, la refrigeració líquida amb intercanviador de calor aigua/oli, arrencament electrònic i embragatge antihopping PASC™ accionat mecànicament. A més, també compta amb frens ABS en corba de Bosch, control de tracció MTC en corba. En relació al frens, incorpora 2 pinces de 4 pistons muntades radialment al fre davanter i una pinça flotant de 2 pistons al fre posterior.


Ergonòmicament, aquesta moto compta amb un seient ajustable a dues alçades i un manillar dissenyat per adaptar-se a tot tipus de conducció.

La Norden 901 disposa de quatre modalitats de pilotatge: Street, Rain, Offroad i Explorer (opcional). En funció de l’opció seleccionada, la motocicleta varia els paràmetres d’acceleració, control de tracció i potència màxima. L’estabilitat, la lleugeresa i l’agilitat en els tombs, son altres de les característiques d’aquesta motocicleta.


Pel que fa a la connectivitat, aquesta moto disposa, opcionalment, de l’aplicació Ride Husqvarna Motorcycles. Aquesta aplicació disponible per a Android i iOS, permet comunicar-se, escoltar música, planificar la ruta i també serveix de navegador. Tot això, durant el trajecte, a través de tecnologia Bluetooth i gràcies a la pantalla TFT de 5 polzades amb què compta la moto.

La Norden 901 té un preu de sortida de 14.349€, similar al d’altres models de la competència com la KTM 890 Adventure o la Triumph Tiger 900 Rally Pro.

Exit mobile version