Site icon Motoristes.cat

Mapes de rutes en Moto per Catalunya

Motoristes! Sou molts els companys que ens escriviu preguntant per aconseguir mapes de rutes en moto per Catalunya. Amb aquest article pretenem facilitar-vos una mica la tasca de trobar els mapes i els tracks de rutes en moto més atractius i interessants.  

Anys enrere, la recopilació d’informació d’interès per viatjar era ben complicada. Feien falta mapes, mil anotacions, molt boca a boca… I si bé aquests mètodes tenien el seu encant i el seu valor, que encara mantenen, avui en dia ho tenim molt més fàcil per descobrir els mapes de rutes en moto per Catalunya (i més enllà), més atractius i interessants.

Anirem al gra, i farem una ullada a les aplicacions o programes més útils per aconseguir el nostre objectiu. I és que si bé es tracten d’eines informàtiques que aparentment poden semblar fredes, són unes vies molt potents per enriquir-se amb les informacions i els coneixements d’altres companys motoristes, que han decidit compartir la seva experiència de rutes en moto amb la resta de companys de la xarxa.

Passem a recomanar alguns dels programes més interessants.

Wikiloc

Rutes en moto trail, de carretera i enduro

Si bé Wikiloc és una popular plataforma per emmagatzemar rutes de muntanyisme, també s’ha especialitzat en la recopilació de rutes en moto. És especialment interessant ja que a l’hora de classificar els diferents tipus de rutes en moto arreu de Catalunya (i del món), ho fa distingint entre:

Per fer-nos-en una idea n’adjuntem algunes captures

Si entrem a la pàgina de Wikiloc veurem desplegades una llista amb les diferents tipologies de rutes, entre les quals trobarem les rutes en moto esmentades.

Llista de rutes en moto a Wikiloc

Si fem clic a les rutes en moto per carretera, se’ns obrirà un llistat aleatori amb diferents rutes en moto per carretera d’abast mundial que hauran carregat diferents usuaris de la xarxa.

A mesura que filtrem els resultats de la cerca, podem buscar rutes en moto de carretera a la zona de Catalunya.

Mapes de Rutes en moto per Catalunya

I des d’aquí, podem triar una ruta que s’ajusti a les nostres preferències de durada, dificultat, zona… En fer clic a la ruta triada, en podrem veure molts més detalls com ara una descripció detallada, imatges, detalls del traçat, i fins i tot tindreu disponible un botó de descàrrega per baixar el track de la mateixa, i poder-lo passar al GPS o al telèfon mòbil per fer-ne el seguiment. Aquest seguiment de la ruta durant la marxa, a mode de navegador, també el podeu realitzar des de la mateixa app (del mòbil, tant si és android com Iphone).

Mapa de ruta en Moto per Catalunya

Calimoto

Una app expressament dissenyada per les rutes en moto

L’APP de Calimoto, disponible tant per iOS com per Android, té un funcionament similar al de Wikiloc, tot i que al nostre parer, malgrat ser una aplicació íntegrament dedicada al motociclisme, no és una eina d’obtenció de mapes de rutes en moto tant potent com Wikiloc. Calimoto no distingeix entre disciplines de conducció com el trail, enduro o la carretera, sinó que es limita a oferir propostes de rutes en moto segons preferències de l’usuari com son les carreteres revirades, evitar autopistes o les vies més ràpides.

Aquesta aplicació, si bé és gratuïta, reserva algunes funcions a una subscripció de pagament, com ara la funcionalitat d’evitar traçats amb fortes ràfegues de vent.

Calimoto també et permet enregistrar durant la marxa el traçat de les teves rutes en moto, o fer de navegador seguint els traçats de les rutes en moto que han penjat els altres usuaris.

Durant els pròxims dies anirem afegint més APPs i webs que contenen els millors mapes de rutes en moto, i tracks per recórre’ls.

Si teniu algun dubte sobre el funcionament d’aquestes i altres aplicacions, o ens en vols proposar algunes per a que les incloguem al llistat, no dubteu a obrir una consulta al nostre fòrum, i us ajudarem encantats.

Exit mobile version