Càmeres de detecció o radar per l’Africa Twin 2023

0
9

Fa uns dies comentàvem que la nova Yamaha Tracer 2023 s’estava preparant per sortir al mercat amb radar per equipar control de creuer adaptatiu, a fi d’ajustar la velocitat de la moto i la distància amb el vehicle que té davant, de manera automàtica.

Gràcies a uns esborranys descoberts per la revista Motorradonline podem veure que Honda estaria preparant una Africa Twin equipada amb dues càmeres a la seva part frontal, a sota del carenat.

No ens confonguem; les càmeres no es tractarien d’un radar com el de la Tracer, sinó que aquestes són capaces de detectar els moviments i les mides dels vehicles de davant nostre, i fins i tot si fan ús de llums de frenada o intermitents. Per tant, aquestes càmeres tindrien la funcionalitat de visualitzar els obstacles que hi ha davant de la moto, i analitzar-ne el comportament a través de processadors a fi d’actuar aplicant o no una frenada, i retirar alhora l’entrega de potència a la moto.

El cas és que no és la primera vegada que la firma de l’ala daurada investiga fent esbossos sobre aquest sistema de doble càmera. Fa tres anys es van filtrar esquemes d’una Gold Wing equipant-lo, però a l’hora de sortir al mercat Honda va equipar-la finalment amb radar, aconseguint també el control de creuer adaptatiu.

Per tant totes dues opcions són vàlides de cara a la futura Africa Twin 2023: Que equipi el sistema de doble càmera frontal, ja que és un fet que l’estan investigant, o bé que es decanti per seguir preferint l’adopció del radar per als seus models.

Qualsevol dels dos sistemes serien una bona incorporació per la maxi-trail d’Honda, ja que malgrat ser una moto amb forta vocació campera, gran part del mercat la fa servir fonamentalment per viatjar per asfalt.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here