KOMOBI Life: un sistema de seguretat per avisar al 112 instantàniament en cas d’accident

0
4

L’objectiu principal d’aquest producte és el de reduir al màxim el temps de reacció dels serveis d’emergència en cas de patir un accident de moto.

Importància d’una ràpida resposta

Una de les principals problemàtiques en cas d’accident de moto a banda de la gravetat de les lesions que solem patir, de les causes dels accidents i la seva freqüència, és que a vegades tardem en poder alertar als serveis d’emergència. La dificultat o impossibilitat de realitzar una trucada o d’enviar un missatge amb la nostra ubicació, o el fet de que el mòbil segueix ancorat a la moto i no el puguem manipular, fan que perdem molt de temps en rebre una atenció sanitària que convindria que fos tant immediata com fos possible.

És important destacar que experts en seguretat viària asseguren que la meitat de les morts per accidents de trànsit es produeixen durant els primers 10 minuts, i durant la primera hora aquestes augmenten fins al 75%.

Un sistema basat en la geolocalització i l’avís immediat al 112 i als contactes preestablerts

Fins a dia d’avui, KOMBI dissenyava alarmes anti-robatori i localització en temps real de la moto, i a partir d’ara amb KOMBI Life, l’empresa oferirà un servei de detecció d’accidents i monitorització de la resposta dels serveis d’emergències.

Ho farà amb la mateixa tecnologia que el sistema original per evitar robatoris: fent ús del dispositiu geolocalitzador que s’instal·la a la moto i del clauer d’activació, però amb la funcionalitat afegida d’un sistema de trucada automàtica que avisa als serveis d’emergències en cas d’accident amb la moto.

Jesús Carnerero, fundador de KOMOBI, explica: “Després de més de tres anys de R+D en el desenvolupament d’una solució IoT per protegir les motos i els motoristes, ens sentim molt orgullosos de poder estar en aquesta etapa de creixement i democratització de la nostra tecnologia per a tots els ‘públics’”

Continua dient: “El nostre propòsit és salvar les màximes vides possibles, oferint una localització exacta als serveis sanitaris i reduir així el temps de resposta després d’haver patit un accident, en la famosa hora d’or dels accidents”

Com funciona?

El sistema de trucada automàtica s’activa després de detectar l’accident a través dels sistemes que comentàvem anteriorment: els de geocalització, i el sistema realitza diverses comprovacions automàtiques validades pels treballadors de la companyia. Seguidament des de la mateixa empresa truquen al motorista i l’avisen a través de l’aplicació del mòbil, a fi d’intentar comprovar-ne l’estat de consciència i la possible gravetat de l’accident. Si durant els tres primers minuts el motorista contesta a la trucada, l’emergència es cancel·la.

Si per contra l’usuari no contesta a la trucada, s’inicia el servei de monitorització del possible accident: Es truca al 112 comentant la situació amb tots els detalls d’interès, d’entre els quals hi consta la localització precisa de l’accidentat, i també s’avisa als contactes que el motorista ha establert per avisar en cas d’accident, des de l’aplicació del mòbil.

Cal que tinguem en compte que el clauer que ens proporcionen amb el sistema ha de treballar a prop de la moto, ja que en aquesta hi ha instal·lat el sistema de geolocalització. Perquè això sigui possible, segons ens comenten personalment per Whatsapp des de l’empresa, cal que a l’iniciar la ruta des de la app, el clauer estigui a prop de la moto per a iniciar el servei, i si en aquest moment no el portem, el sistema no s’activarà. D’altra banda, si en cas d’accident portem el clauer a damunt i caiem lluny de la moto, ens comenten que aquesta distància entre clauer i sistema no influirà en el funcionament del dispositiu.

Per més informació podeu visitar la pàgina del fabricant.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here